| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 08/10/2021

 

 

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις, και να η Ακροδεξιά ως φάντης μπαστούνι. Προκλητικός προεκλογικά, προκλητικότερος μετεκλογικά, ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών «ξέθαψε» από τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον Στρατηγό Γρίβα, τον χίτη, τον συνεργάτη των κατοχικών δυνάμεων, το σύμβολο του διχασμού και το αντίπαλο δέος της σταλινικής εμμονής, που ήταν το άλλο μισό του εμφύλιου δράματος που έζησε η χώρα.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήξερε πως θα αποπεμφθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Το επεδίωξε. Είναι πια πολύς καιρός που στο κυβερνών κόμμα εκκολάπτεται η ιδέα της δημιουργίας υπερδεξιάς πολιτικής έκφρασης, με στόχο να ενσωματωθεί το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής Ακροδεξιάς. Η επιδίωξη αυτή «μαγειρεύεται» με βασικό ιδεολογικό μανδύα τον «αντιμητσοτακισμό», τον οποίο ενσωματώνει με την πολιτική του στάση το σαμαρικό μπλοκ (βλέπε την πολύ πρόσφατη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά με σαφείς αιχμές κατά των πολιτικών επιλογών του πρωθυπουργού).

 

Προς επίρρωση των παραπάνω, ο Κ. Μπογδάνος το πρωί της Τετάρτης και όχι εν θερμώ αναρτούσε το εξής τιτίβισμα: «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις».

 

Εκφραστές του Σαμαρικού μπλοκ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, την επομένη της αποπομπής Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έσπευσε να παρέμβει με αιχμές κατά του Νίκου Δένδια. Ο Νίκος Δένδιας, πέρα από τις όποιες προσωπικές στοχεύσεις του στην πολιτική, θεωρείται αυθεντικός εκφραστής του αποκαλούμενου ιστορικού καραμανλισμού στη Νέα Δημοκρατία. Η προφανής επίθεση του Αδώνιδος Γεωργιάδη εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, και μάλιστα με δημόσια παρέμβαση στη Δημόσια Τηλεόραση, εγκαινιάζει, και μάλιστα νωρίτερα του αναμενομένου, τον κύκλο εσωστρεφούς αντιπαράθεσης στο κυβερνών κόμμα. Με λίγα λόγια, ο Μπογδάνος λειτούργησε ως πυροκροτητής σε μια συγκυρία όπου επιχειρείται συσπείρωση του υπερσυντηρητικού-ακροδεξιού πόλου στη Νέα Δημοκρατία με στόχο την απομείωση της πολιτικής κυριαρχίας του πρωθυπουργού. Δείτε το σχετικό video

Είναι επίσης προφανές πως ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να στρογγυλέψει τα πράγματα παροτρύνοντας στην ουσία την κομματική ηγεσία να επαναφέρει τον Κ. Μπογδάνο πίσω στο κόμμα.

 

Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός Εξωτερικών, απόντος του πρωθυπουργού, ενορχήστρωσε μια πολιτική παρέμβαση η οποία ήταν ηγετικού χαρακτήρα και πρωθυπουργικού ύφους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να φερθεί διαφορετικά από το να εκδιώξει αμέσως και χωρίς περιττά σχόλια τον βουλευτή. Αν ο πρωθυπουργός δεν προχωρούσε σε αυτήν την αυτονόητη ενέργεια, τότε σήμερα θα μιλούσαμε για εσωκομματική σύγκρουση του Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών.

 

Νίκος Γεωργιάδης (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum