| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Έχει η Ελλάδα θαυμαστές του Τραμπ; / Γιώργος Παγουλάτος

 

Παρασκευή, 00:01 - 08/01/2021

 

   Share

 

Ξέραμε ως τώρα ότι οι εκτός συνόρων θαυμαστές του πραξικοπηματία Τραμπ συγκεντρώνονται σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Κένυα και η Νιγηρία, κι όχι στη δημοκρατική Ευρώπη η οποία σύσσωμη τον απεχθάνεται. Έχει η Ελλάδα θαυμαστές του Τραμπ; Βεβαίως και έχει! Ακόμα και τώρα, που έχουν πλήρως αποκαλυφθεί οι λυσσώδεις προσπάθειές του να γαντζωθεί παράνομα στην εξουσία, εξακολουθεί να λαμβάνει σχόλια θαυμασμού από μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ. Ποιοι; Είναι η εγχώρια (τρομάρα μας) εκδοχή της alt right δεξιάς, ή για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους, η ελληνική ακροδεξιά. Όχι αυτή με τις μπότες και τις σιδερογροθιές (αυτή είναι στον Κορυδαλλό) αλλά η κουστουμαρισμένη, αγγλόφωνη και καθωσπρέπει. Αυτοί θαυμάζουν τον Τραμπ διότι είναι εθνικιστής και διότι (όπως κάθε φασίζων δικτατορίσκος) μισεί το φιλελεύθερο κράτος δικαίου και τους θεσμούς του.

 

 

Αυτά τα εγχώρια ΜΜΕ της εθνικοφροσύνης, αυτά που υβρίζουν ως «εθνομηδενιστή» όποιον δεν παρακολουθεί τη δική τους υστερική και μισαλλόδοξη χυδαιότητα, έχουν επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή την υπεράσπισή της στο δημοκρατικό κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα, έννοιες που πάντοτε προκαλούν αλλεργία στην ακροδεξιά.

 

Είναι συγκλονιστικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα στις ΗΠΑ. Εν ενεργεία Πρόεδρος διατάσσει και απειλεί κρατικό λειτουργό «να του βρει 11.780 ψήφους» για να νοθεύσει τις εκλογές που έχει βεβαιωμένα χάσει, ο Αντιπρόεδρός του και εκλεγμένοι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου αρνούνται να δεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα που έχουν επικυρώσει όλοι οι αρμόδιοι πολιτειακοί θεσμοί και τα δικαστήρια, ενώ ΟΛΟΙ οι εν ζωή πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ σε κατάσταση συναγερμού υπογράφουν δημόσια έκκληση στις ένοπλες δυνάμεις να μην υπακούσουν σε εντολές Τραμπ να επέμβουν στρατιωτικά. Όλα δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι ακόμα κι η ίδια η μεγάλη Αμερικανική Δημοκρατία απέναντι στο δηλητήριο της ακροδεξιάς δημαγωγίας, του πολιτικού φανατισμού και της απολιτίκ ιδιώτευσης (>idiots), που παράγει ευνουχισμένους πολίτες, όπως πολλοί από τα 74 εκατομμύρια ψηφοφόρων του Τραμπ.

 

Κι όμως οι εγχώριοι ακροδεξιοί της κωμικής καμπάνιας “notmypresident” (αμερικανιές από πατριδοκάπηλους ελληναράδες) δεν εννοούν τον πραξικοπηματία Τραμπ αλλά την υποδειγματική Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Όπως μας θυμίζει ο Τραμπ, μπορεί κάποιος να σταδιοδρομήσει ως γελοίος και φαύλος μέχρι να έχει καταστεί πραγματικά επικίνδυνος. Τώρα πια κανείς δεν γελάει.

 

Γιώργος Παγουλάτος (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....