| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Ανθελληνικό Παραλήρημα Ελβετού «Καθηγητή» / του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

 

Τρίτη, 00:01 - 05/05/2020

 

   Share

 

Δεν υπήρξε «προοδευτικός» σφαγέας στον πλανήτη, που να μην έτυχε των εγκωμίων και του θαυμασμού του Ελβετού καθηγητή Κοινωνιολογίας Ζαν Ζηγκλέρ, διαχειριστή κάποτε του «Ιδρύματος» Καντάφι στην Ελβετία, αλλά και Συμβούλου του ΟΗΕ στην Επιτροπή Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!Η υποκρισία δηλαδή στη νιοστή δύναμη. Αυτός, λοιπόν, ο ομότιμος καθηγητής, 86 ετών σήμερα, τον Μάιο 2019 εστάλη από τον ΟΗΕ στην Μόρια της Λέσβου, για να καταγράψει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και άλλα γνωστά.

 

 

Το προϊόν της επίσκεψης αυτής ήταν ένα βιβλίο-λίβελλος κατά της Ελλάδας με τίτλο «Λέσβος: Η ντροπή της Ευρώπης» (Εκδόσεις Seuil) και μια έκθεση του ίδιου επιπέδου. Και όλα αυτά, την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, προβλήθηκαν από το γαλλικό δορυφορικό κανάλι TV5, στο οποίο υπάρχει και γαλλόφωνη ελβετική συμμετοχή. Στην εκπομπή αυτή, που φέρει τον τίτλο «GEOPOLITIS», ο Ζαν Ζηγκλέρ, συγγραφέας πάνω από 40 αντιφιλελεύθερων βιβλίων, στο πρώτο από τα οποία καθυβρίζει και τη χώρα του, πέρα από σοβαρές και συκοφαντικές ανακρίβειες, για το όντως σκανδαλώδες δράμα της Μόρια, επεδόθη σε μια προσπάθεια κηλιδώσεως του δημοκρατικού κύρους της χώρας μας, η οποία καθημερινά εκβιάζεται και απειλείται από τον αυταρχικό και αδίστακτο γείτονά της. Όσο για τον τελευταίο, ο κύριος καθηγητής μόνον που δεν μας είπε ότι είναι το αθώο θύμα του παγκόσμιου αμερικανικού καπιταλισμού!!! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 

Είναι δε περίεργο το γεγονός ότι η εκπομπή αυτή, προβλήθηκε από το γαλλικό κανάλι σε μια περίοδο κρίσης στις ευρωπαϊκές και ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη στιγμή που η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, αντιμετωπίζει καλύτερα από κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το να δίνει μαθήματα ανθρωπισμού στην Ελλάδα ο κ. Ζαν Ζυγκλέρ, που κατά δηλώσεις του δεν γνωρίζει αν υπήρξε Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί, μάλλον ντροπή θα έπρεπε να είναι γι΄ αυτούς που προβάλλουν παρόμοια ρεπορτάζ. Υποκριτικά και κατευθυνόμενα. Ποιός θυμάται όμως τη στήριξη του Ελβετού στο Γάλλο μαρξιστή Ροζέ Γκαρωντύ και τα κατάπτυστα κείμενά του κατά του Ολοκαυτώματος.

 

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος – European Business Review

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....