| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Γκρέμισμα του «κοτσαμπασισμού» και των παρασιτικών συστημάτων εξουσίας / Ραβανός Άρης

 

Πέμπτη, 00:01 - 14/05/2020

 

   Share

 

Tα μηνύματα που έρχονται από πολλές πλευρές (διεθνείς και εγχώριους φορείς, οίκους αξιολόγησης, οικονομολόγους, τραπεζίτες, κ.α.) περιγράφουν ένα μέλλον πολύ δυσοίωνο, καθώς η πανδημία ανέτρεψε σταθερές και δημιούργησε νέα αρνητικά δεδομένα.

 

 

Η Ελλάδα μετά από μια δεκαετή μνημονιακή Οδύσσεια μπορεί να ξανακυλήσει σε καταστάσεις που άλλαξαν βίαια την κοινωνική διαστρωμάτωση και δημιούργησαν μια νέα κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση; Η απάντηση είναι δύσκολη ακόμα και από τους ειδικούς που προβάλλουν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα το πρόβλημα, διότι σε διαφορετική περίπτωση η ζημιά θα είναι και μεγάλη και σε βάθος χρόνου, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά για την παραγωγική βάση της οικονομίας.

 

Η κοινωνία και η οικονομία δεν θα αντέξουν μια νέα μεγάλη ύφεση, μεγάλα ελλείμματα, διόγκωση του χρέους, ραγδαία αύξηση των εργαζομένων και βέβαια αποδιάρθρωση σε πολλούς τομείς με συνέπειες πάρα πολύ αρνητικές.

 

Είναι επιβεβλημένη η προώθηση μέτρων για να ενισχυθεί η ζήτηση με σημαντική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και ταυτόχρονα με ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των ελευθέρων επαγγελματικών, ώστε να πάρει μπροστά και πάλι η ελληνική οικονομία.

 

Η παρούσα υγειονομική κρίση δεν πρέπει να μετεξελιχθεί σε καμία περίπτωση σε μια βαθιά οικονομική κρίση που θα επιφέρει κοινωνικές αναταράξεις, λόγω και των βίαιων αλλαγών των εργασιακών σχέσεων και της μείωσης του διαθεσίμου εισοδήματος.

 

Παράλληλα για να υπάρχει ελπίδα πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά και πολλές επιχειρήσεις του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

 

Εργαλεία υπάρχουν και είναι ευκαιρία για μια ουσιαστική αλλαγή προσανατολισμού της ελληνικής οικονομίας και στόχευση σε ενίσχυση του πρωτογενούς (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) τομέα και του δευτερογενούς (μεταποίηση, βιοτεχνία, βιομηχανία) τομέα και για την ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων και όχι μόνο υπηρεσιών.

 

Ήρθε η ώρα των ουσιαστικών αποφάσεων και ένα κάλεσμα για συστράτευση ευρύτερων δυνάμεων για την αλλαγή της παραγωγικής βάσης της χώρας που έχει τεράστιες δυνατότητες και αναξιοποίητες δυνάμεις.

 

Η δεκαετής κρίση έδειξε πως μπορεί να αλλάξουν πολλά και κυρίως να σπάσει το φαύλο σύστημα του «κοτσαμπασισμού» με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις εκεί που πρέπει και με γκρέμισμα παρασιτικών συστημάτων εξουσίας.

 

Ραβανός Άρης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....