| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 11/07/2022

 

 

Η ειρήνευση προϋποθέτει τα από αρχαιοτάτων χρόνων ακολουθούμενα μέτρα των αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών μεταξύ των αντιμαχομένων και εν προκειμένω από την πλευρά του Κιέβου και της Μόσχας.

 

 

Ας αναλογιστούμε, ότι καιρός είναι τ’ απομεινάρια του παλιού ασύδοτου στρατοκρατικού ιμπεριαλισμού, να δεχτούν για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, την αντιστροφή του μιλιταριστικού δόγματος «Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» σε «Αν δεν θέλεις πόλεμο προετοιμάσου για ειρήνη».

 

Το ερώτημα αυτό απευθύνεται κυρίως στους βασικούς αντίπαλους στο χώρο της ρωσοουκρανικής ανάφλεξης, που πιο φρόνιμο θα ήταν αυτή την αιματηρή αντιπαράθεση, να την αποκαλούμε στο εξής αμερικανο-ρωσική πολεμική ρήξη.

 

Σ’ αυτή την αυτοκαταστροφική ρήξη, με αδικαιολόγητη σπουδή (βεβιασμένα) και χωρίς την άλλη σπουδή δηλαδή τη μελέτη της σύνεσης και της αυτοκυριαρχίας, αυτοπαγιδεύτηκε με τα πολεμοκαπηλικά νατοϊκά διλήμματα η ίδια, η μέχρι πρότινος κραταιά Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, για να μην υστερήσει σε προσφορές προς το αδιανόητο αμερικανονατοϊκό μέτωπο η χώρα μας, έσπευσε από τις πρώτες-χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να στείλει επιθετικό οπλισμό στον ολοένα αμφισβητούμενο πρόεδρο και με τις αμερικανο-νατοϊκές ευλογίες αυτόκλητο στρατηλάτη της Ουκρανίας Ζελένσκι.

 

Ανοίξτε τρύπες στις ζώνες σας

 

Σήμερα, απ’ άκρου εις άκρον οι λαοί της επικράτειας των 27 χωρών μελών της ΕΕ, πληρώνουν αχρεωστήτως τα επίχειρα της πολεμικής-επιθετικής κατά της Ρωσίας επιστράτευσης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με μέτρα της συμφοράς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης, μετά τα ρωσικά αντίποινα της διακοπής των κρουνών του φυσικού αερίου και των υδρογονανθράκων, προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Και αυτό, ως απάντηση της Μόσχας στις πρωτοφανείς αμερικανο-ευρωπαϊκές κυρώσεις.

 

Το χειρότερο όμως είναι ότι τα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ, πάντοτε καθ’ υπόδειξη του γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ και με τις ανατολίτικες κουτοπονηριές και δολοπλοκίες του Ερντογάν (!) αντί να αλλάξουν ρότα, προσανατολιζόμενα σε πρωτοβουλίες ειρήνευσης στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, απεναντίας προετοιμάζουν τους λαούς της ΕΕ:

 

·      Να ανοίξουν και άλλες τρύπες στις ζώνες τους για την καλπάζουσα φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειονότητας των λαών της ΕΕ.

 

·      Να λησμονήσουν τι σημαίνει χειμωνιάτικη θαλπωρή σε σπίτια και χώρους δουλειάς με επαρκή θέρμανση…

 

·      Να σχηματίσουν ουρές στα σούπερ μάρκετ για προμήθεια τροφίμων με δελτία!

 

·      Ενδεχομένως, να ζήσουν ημέρες εξευτελισμού της ανθρώπινης και δημοκρατικής αξιοπρέπειας με τα αλήστου μνήμης για τους Έλληνες του 2015 capital controls στις τράπεζες!

 

Όμως, το μόνο που δεν ξεκαθαρίζουν τα αμερικανονατοϊκά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων είναι ποια θα είναι η μοίρα της ευάριθμης διοικούσας νομενκλατούρας τους, σε όλα τα γραφεία των επιτελών και των χιλιάδων υπαλλήλων, γιατί όχι και αργομίσθων τους. Θα προσέρχονται, με κανονική αμφίεση στους υπερπολυτελείς χώρους δουλειάς, ή με φόρμες, γάντια και καπέλα αλπινιστών. Ή θα συνεχίσουν τον τριφηλόν τους βίο, με κλιματισμούς ακόμη και … υγροποιημένου αερίου ή ηλεκτρισμού παραγόμενου από κάρβουνο ανθρακωρυχείου;  (Τι ωραία επιστροφή στο παρελθόν…)

 

Ή ειρήνευση ή όλεθρος

 

Η προσωπική άποψη του γράφοντος είναι ότι δεν θα παύσουν όλες αυτές οι σκηνές ανέχειας, στερήσεων και αυτοϋποβιβασμού, μαζί βέβαια με τη συνακόλουθη νομοτελειακή διάλυση της ΕΕ, εάν το ταχύτερο η ΕΕ δεν συστήσει επιτροπή ειρήνευσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τότε το κοινό μέλλον της Δύσης προβλέπεται ζοφερό…

 

Η ειρήνευση αυτή προϋποθέτει τα από αρχαιοτάτων χρόνων ακολουθούμενα μέτρα των αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών μεταξύ των αντιμαχομένων και εν προκειμένω από την πλευρά του Κιέβου και της Μόσχας. Χωρίς φυσικά, να εξαιρείται και η ΕΕ, η οποία θα κληθεί για χάρη της ειρήνευσης, να καταργήσει τις πρωτοφανείς σε αγριότητα, στα παγκόσμια χρονικά, κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όπου αλλού καθοδηγείται από κακώς εννοούμενα ψευδοσυμμαχικά και στην ουσία συμφέροντα των βιομηχανιών πολεμικού εξοπλισμού.

 

Αλληλοσυγκάλυψη

 

Τέλος, οι σημερινοί «σύμμαχοι» του αντιρωσικού μετώπου ας παύσουν να βαυκαλίζονται από την ψευδαίσθηση, ότι οι επικεφαλής της ρωσικής εισβολής, στα ρωσόφωνα τμήματα της Ουκρανίας θα καθίσουν στο σκαμνί των διεθνών ποινικών δικαστηρίων, για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Η πείρα μας διδάσκει ότι ούτε ένας πολέμαρχος των εισβολών σε χώρες με ορυκτό πλούτο δεν οδηγήθηκε, ποτέ μα ποτέ, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και αυτό διότι οι περισσότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τυχαίνει να είναι και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Πότε είδαμε να κάθονται στο σκαμνί των διεθνών δικαστηρίων οι κ.κ. Τζωρτζ Μπους (Τζούνιορ) και Τόνι Μπιέργκο τη διαλυτική τους εισβολή στο άλλοτε εύδαιμον Ιράκ;

 

Πότε είδαμε στο ίδιο εδώλιο να σύρονται ο Νικολά Σαρκοζί γιατί όχι και η φιλοπόλεμη Χίλαρι Κλίντον, για τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λιβύη. (Ας θυμίσουμε ότι ο Σαρκοζί έλαβε αστρονομικά ποσά από τον Μουαμάρ Καντάφι, για την προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία…).

 

Συμπέρασμα: Ο άγραφος νόμος της αλληλοσυγκάλυψης των ιμπεριαλιστών είναι εθιμικό δίκαιο

 

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

 

Ίσως χρειαστούν πολλά ακόμη χρόνια για να ξαναλάμψουν στο διεθνές προσκήνιο προσωπικότητες, σαν αυτές του φιλόσοφου ειρηνιστή και ακτιβιστή Μπέρτραντ Ράσελ, του Νέλσον Μαντέλα, του Μαχάτμα Γκάντι, του Παντίτ Νεχρού, του Μαρτίν Λούθερ Κινγκ, γιατί όχι και του δικού μας μαρτυρικού ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη…

 

Πέτρος Μακρής (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum