Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 14/11/17

Η Ελλάδα, ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και η Οκτωβριανή Επανάσταση / Μαρίνος Γιάννης

 

Ηταν πριν ακριβώς 30 χρόνια (10 Νοεμβρίου 1987), δηλαδή προτού ακόμη καταρρεύσει το σοβιετικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού, όταν ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» σε ειδικό αφιέρωμα ανέλυσε, νομίζω για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γιατί η αποκαλούμενη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917 ήταν πραξικόπημα. Το κόμμα των μπολσεβίκων αντιπροσώπευε τότε μόλις το 24% της εκλεγείσας Βουλής.

 

 

Και επειδή δεν μπορούσε να κυβερνήσει δημοκρατικά, διέλυσε τη Βουλή διά των ενόπλων σοβιέτ και επέβαλε τη δικτατορία του Κομμουνιστικού Κόμματος, που μόνο έκτοτε κυβέρνησε κατά τον πιο απάνθρωπο τρόπο τη Ρωσία και όλες τις χώρες στις οποίες επίσης διά της βίας επιβλήθηκε (πουθενά με δημοκρατικές διαδικασίες). Αποτέλεσμα: «την παλιά φεουδαρχία και την εμβρυακή αστική τάξη αντικατέστησε μία νέα κυρίαρχη τάξη, η κομματική νομενκλατούρα, με τερατώδη προνόμια, ισοβιότητα και κληρονομικότητα, όπου μόνο για κομματικό παράπτωμα εξέπιπτε ένα μέλος της: όχι για ανικανότητα, ούτε για διαφθορά και ποινικό αδίκημα. Η σοβιετική επανάσταση απέβη τελικά ένας καπιταλισμός υπανάπτυκτος, πιο άγριος και πιο μαφιόζικος από τον δυτικό», όπως συμπεραίνει σήμερα ένας από τους πιο καταξιωμένους και καταταλαιπωρημένους διανοουμένους της κομμουνιστικής Αριστεράς, ο Δημήτρης Χατζόπουλος, στο ιδιαίτερα αποκαλυπτικό αφιέρωμα των «Νέων» στην Οκτωβριανή Επανάσταση (4.11.2017). «Μία επανάσταση που έφερε τον πρώτο και απόλυτο ολοκληρωτισμό στην Ιστορία, την κατάργηση της κοινωνίας των πολιτών με τον τρόμο, τα στρατόπεδα-κάτεργα του αρχιπελάγους Γκουλάγκ, με τον λιμό, τις ομαδικές εκτελέσεις και τις γενοκτονίες». Τα ανθρώπινα θύματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού υπολογίστηκαν σε περίπου 100 εκατομμύρια. Ενας αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τα θύματα του ναζισμού. Μεγαλύτερη δε από εκείνη των αριθμών είναι η φρίκη των μεθόδων: εκτός των βασανιστηρίων και των κακουχιών (με πρώτο - αλλά όχι μόνο - εμπνευστή τον Στάλιν και άξιο συνεχιστή τον Μάο), ως μέσο εξόντωσης εφαρμόστηκε η ασιτία σε ΕΣΣΔ και μαοϊκή Κίνα. Με ρεκόρ φρίκης από τους Ερυθρούς Χμερ στην Καμπότζη που εξόντωσαν το ¼ του πληθυσμού της χώρας.

Αυτή την αποτρόπαια σελίδα της ανθρώπινης ιστορίας εορτάζει σήμερα το πάντα κραταιό ΚΚΕ μαζί με τα απομείναντα κομμουνιστικά ράκη σε κάποιες ακόμα χώρες και με απομένον πρότυπο το στυγνό καθεστώς της Βόρειας Κορέας της κληρονομικής δυναστείας Κιμ. Αυτό το απάνθρωπο καθεστώς υποστήριξε επισήμως και η σημερινή κυβέρνηση διά του εξευτελίσαντος την Ελλάδα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή. Και αυτού του ακόμη από πολλούς στην Ελλάδα θαυμαζόμενου ολοκληρωτισμού φιλοδοξεί ίσως να υπάρξει ως εξωραϊσμένη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, μεθοδεύοντας φίμωση κάθε αντίθετης προς τη δική του άποψης, με ηθική εξόντωση κάθε αντιπάλου («ή αυτοί ή εμείς»), με μεθοδική κατάληψη κάθε θέσης εξουσίας, με τον φόβο που προκαλούν οι ασύδοτοι και χαίροντες επίσημη ασυλία αναρχικοί, Ρουβίκωνες και τρομοκράτες των Εξαρχείων.

Καλού-κακού πάντως, αν δεν τους βγει, έχουν διασφαλιστεί και η ανοχή των αδιάφορων πια λοιπών Ευρωπαίων και η ενθουσιώδης σύμπλευση με τους αμερικάνους «δολοφόνους των λαών». Και με ανήσυχο και φθονούντα τον γνήσιο εκφραστή αυτής της αποτρόπαιας ιδεολογίας, τον κ. Κουτσούμπα, που βλέπει τον φιλόδοξο άλλοτε νεαρό κνίτη Τσίπρα στη θέση του χαλίφη.

Μαρίνος Γιάννης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....