| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Η απαξίωση της αριστείας / Ραβανός Άρης

 

Πέμπτη, 00:01 - 28/11/2019

 

   Share

 

Δεν υπάρχουν άξιοι και ικανοί στη ΝΔ; Προφανώς και ναι και μάλιστα πάρα πολλοί.

 

Δεν υπάρχουν άριστοι στη ΝΔ, όπως τους προσδιορίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης; Προφανώς και υπάρχουν σε όλο το φάσμα όχι μόνο της κομματικής περιοχής, αλλά και ευρύτερα στην κεντροδεξιά παράταξη.

Προφανώς όταν ένα κόμμα έρχεται στην εξουσία θα τοποθετήσει πρόσωπα της ίδιας πολιτικής και ιδεολογικής προσέγγισης σε διάφορα πόστα της κρατικής μηχανής. Αυτό έγινε κατά την μεταπολίτευση τόσο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Είχε κανείς αμφιβολία ότι δεν θα γινόταν το ίδιο και επί της παρούσας κυβέρνησης; Νομίζω ελάχιστοι είχαν την ψευδαίσθηση περί του αντιθέτου, παρά το γεγονός πως και Μητρώο Στελεχών καταρτίστηκε στη ΝΔ και μάλιστα σε αυτό συμμετέχουν και αξιόλογα πρόσωπα.

 

Και η συγκεκριμένη διακυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη, πλην βεβαίως ορισμένων αξιολογότατων επιλογών σε ορισμένα πόστα που όντως επιβεβαιώνεται η αριστεία.

 

Από εκεί και πέρα ουδεμία έκπληξη αυτό που συμβαίνει με τις τοποθετήσεις στον κρατικό μηχανισμό και δεν θα μείνω στον ηλικιακό ή άλλο ρατσισμό, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι ικανότητες και η αξιοσύνη να διοικήσουν.

 

Πρόσωπα γνωστά στις τοπικές κοινωνίες ως νεοδημοκράτες,  κομματικοί, απόστρατοι, κουμπάροι, πολιτευτές, πρώην βουλευτές, φίλοι και κολλητοί.

 

Ορισμένοι εξ αυτών και άσχετοι με το αντικείμενο και ως εκ τούτου πληθαίνουν οι αντιδράσεις σε πολλές νομαρχιακές της ΝΔ.

 

Οι πολίτες απλά βλέπουν ένα έργο επαναλαμβανόμενο. Απλά υποτίθεται ότι κάποια πράγματα θα άλλαζαν μετά από μια δεκαετή κρίση που οδήγησε σε χρεοκοπία, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, αλλά κυρίως θεσμική.

Κατά τα άλλα βλέπουμε να μιλάμε με στόμφο για την μεγάλη τομή που έγινε με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Τι αντίφαση.

 

Δεν το αξίζει η ελληνική κοινωνία μετά από μια βαθιά κρίση. Ας αλλάξει μυαλά συνολικά το πολιτικό σύστημα και ας φροντίσει να αξιοποιεί όσοι πραγματικά αξίζουν και όχι όσοι έχουν μόνο κομματικά ένσημα.

 

Ραβανός Άρης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....