Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 01/03/19

Η απεύθυνση του πλατιού καλέσματος Τσίπρα / Κώστας Γιαννακίδης

 

Η «απεύθυνση» είναι και θεατρικός όρος. Όταν ο ηθοποιός απευθύνεται προς το κοινό, έστω και αν χρειαστεί να βγει για λίγο από τη ροή του έργου. Το έκανε, ας πούμε, ο Κέβιν Σπέισι ως Φρανκ Αντεργουντ στο «House of Cards». Ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με τον Φρανκ αν και θα ήθελε. Χρησιμοποίησε, όμως, την «απεύθυνση» ως λέξη. «Απεύθυνση πλατιού καλέσματος». Χτυπάει ακόμα και ο διορθωτής κειμένου. Βέβαια δεν αποκλείεται οι λέξεις να είναι σοφά επιλεγμένες προκειμένου να θυμίζουν συνδικαλιστική ανακοίνωση των ‘80ς. Σε παλαιούς πασόκους απευθύνεται, μεταξύ άλλων, είπε να τους θυμίσει τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν όταν προσφωνούσαν ο ένας τον άλλον με το «σύντροφε».  

 

 

Το πλατύ κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα αφορά τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου που θα λειτουργήσει ανασχετικά στην επέλαση της Δεξιάς/Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ε, ναι. Αν μάθουν οι Ευρωπαίοι ότι ο Τσίπρας συγκροτεί μέτωπο παρέα με τη «Γέφυρα», μπορεί να το ξανασκεφτούν. Όμως η πρωτοβουλία δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα. Απλώς μπορεί να ξεκινήσει από πιο πρακτικά και απλά θέματα. Τι θέλουμε να κάνουμε; Να φράξουμε τον δρόμο στην Ακροδεξιά. Ωραία. Ας βάλουμε από ένα χεράκι, να φτιάξουμε μια αίθουσα για να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι πιο εμβληματικό στον αγώνα κατά της Ακροδεξιάς από το να δικάζεις φασίστες; Απορώ και πώς δεν το σκέφτηκαν εκείνοι της «Γέφυρας». Δεν είδα να τους ενοχλεί ο Ρουπακιάς που κοιμάται σπίτι του, ούτε η Μάγδα Φύσσα που έχει «στεγνώσει». Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Α, να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες γιατί θα έρθει η Δεξιά και θα τους βάλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό άθλιες συνθήκες. Θα πεθαίνουν άνθρωποι και δεν θα το μαθαίνουμε. Και αν το μαθαίνουμε, δεν θα μας λένε από τι πέθαναν. Ναι, το Προσφυγικό είναι ωραίο σημείο συνάντησης του προοδευτικού μετώπου. Και επειδή προοδευτικό μέτωπο χωρίς μεγάλο κράτος δεν νοείται, να θωρακίσουμε την περιουσία του ελληνικού λαού, μην τυχόν και περάσει σε κανένα Υπερταμείο που θα διοικείται από ξένους, με παχυλούς μισθούς που θα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Ε, μετά ο Πρωθυπουργός (μαζί με τη «Γέφυρα») μπορούν να θυμίσουν τους τραμπούκους υπουργούς της Δεξιάς, το αστυνομικό κράτος καταστολής, τα ΜΑΤ εναντίον συνταξιούχων. Είναι πολλά τα θέματα για αυτό και το κάλεσμα είναι πλατύ. Όλοι εκεί. Απλώς την επόμενη φορά ο Πρωθυπουργός μπορεί να το πει πιο απλά, αποφεύγοντας τις δύσκολες λέξεις. Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Κώστας Γιαννακίδης (Protagon)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....