Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 08/08/18

Η δραματική έκκληση του Αλ Γκορ για τον πλανήτη που έπεσε στο κενό / Τάσος Οικονόμου

 

Ίσως με άγχος, σίγουρα με προσμονή, ο Αλ Γκορ έκανε δύο βήματα πίσω και κοντοστάθηκε, λίγο πριν την είσοδό του στην κεντρική σκηνή του Web Summit, στη Λισαβόνα. Η ομιλία του (περισσότερα εδώ) θα έκλεινε τις εργασίες του συνεδρίου και είχε ως θέμα τον ρόλο της κοινότητας της καινοτομίας στην επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Ο οικοδεσπότης και δημιουργός του τεχνολογικού συνεδρίου, Πάτι Κοσγκρέιβ, γεμάτος ενθουσιασμό, κάλεσε τους χιλιάδες παρευρισκόμενους «να σηκώσουν την αρένα στον αέρα για τον Αλ Γκορ».

 

 

Το κάλεσμα του Κοσγκρέιβ στο ξεκίνημα της ομιλίας συνάντησε την δραματική έκκληση του Γκορ, στο τέλος της, προς τους ανθρώπους της τεχνολογίας, να γίνουν και εκείνοι οι φορείς της αλλαγής που απαιτείται για τη σωτηρία του πλανήτη.«Όταν φτάσουμε στο κρίσιμο σημείο, και πιστέψτε με, είμαστε τώρα εκεί, όταν συμβεί αυτό, τότε τα πάντα καταλήγουν στο διλημματικό ερώτημα: ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό. Σε αυτήν την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο από το ποιοι είμαστε. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που βρισκόμαστε. Για αυτό και σας ζητάω τώρα, να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου. Σε 5-10 χρόνια από σήμερα θα κοιτάμε πίσω στο 2017 και θα λέμε, μπορούσαμε τότε να είχαμε κάνει περισσότερα. Υπήρχαν οι ευκαιρίες για να γίνουν περισσότερα».

 

Δεν είναι εύκολη μία συνολική αποτίμηση για τον αντίκτυπο που είχε η δραματική ομιλία του Αμερικανού πολιτικού. Που ταξίδεψε το μήνυμά της, αν τελικά βρήκε εκείνες τις λέξεις που θα ταξίδευαν απευθείας από την καρδιά του στην καρδιά μας για να ανάψει η σπίθα του κινήματος για τη σωτηρία του πλανήτη. Μάλλον, τα πιο σκληρά λόγια του Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού βρήκαν περισσότερους ακόλουθους.

 

Αυτό που μπορεί όμως να αποτυπωθεί με μία σχετική σαφήνεια είναι η εικόνα του πύρινου εφιάλτη με την οποία είναι αντιμέτωπος αυτές τις ημέρες ο πλανήτης (περισσότερα εδώ). Οι υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50 βαθμούς, οι πύρινες λαίλαπες που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, η εκδίκηση της Φύσης απέναντι στον δυνάστη της. Και σίγουρα, μπορούμε ακόμη και τώρα να κάνουμε περισσότερα για το κίνημα της κλιματικής αλλαγής, όπως ζήτησε με πάθος και ευγένεια ο Αλ Γκορ.

 

Τάσος Οικονόμου - Δημοσιογράφος - Δημιουργός του ιστοτόπου Futurology.gr

Από το προσωπικό του Blog

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....