| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 27/09/2021

 

 

Μία μητέρα που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και άρα είναι δημόσιος υπάλληλος η οποία πληρώνεται από τους φόρους του έλληνα πολίτη, μηνύει ομού μετά του συζύγου της το διευθυντικό προσωπικό σχολείου στα Καμίνια διότι οι άνθρωποι εφάρμοσαν τον νόμο. Απαγόρευσαν δηλαδή στο παιδί τους να εισέλθει στο σχολείο χωρίς τεστ και χωρίς μάσκα. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται αλλού. Η αστυνομία προσήγαγε τρεις εκπαιδευτικούς στο Αστυνομικό Τμήμα ώστε να υποβληθούν μηνύσεις εκατέρωθεν, μεταξύ των ψεκασμένων γονιών και των νομοταγών εκπαιδευτικών. Εξ όσων γνωρίζουμε το αυτί της Λιμενικού δεν ιδρώνει.

 

 

Την Τρίτη που μας πέρασε στο Περιστέρι κοντά στον Άγιο Αντώνιο, εθνικιστές (όπως δηλώνουν οι ίδιοι) επιχείρησαν να παρακάμψουν τις εντολές και να βάλουν το παιδί τους στο σχολείο χωρίς τεστ και χωρίς μάσκα. Κάλεσαν την Αστυνομία η οποία αυτή τη φορά δεν έπεσε στην παγίδα και δεν έφθασε ποτέ. Ο πατέρας του παιδιού  κατέθεσε μήνυση κατά του Διοικητή του οικείου αστυνομικού τμήματος.

 

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου με ανακοίνωσή τους οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου κατήγγειλαν συστηματική επαγγελματική παρενόχληση στα όρια της κακοποίησης συναδέλφων τους γιατρών από συγγενείς ασθενών που είναι αρνητές της πανδημίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως στόχος των αρνητών είναι δύο γυναίκες γιατροί οι οποίες για  δύο χρόνια τώρα δίνουν με σθένος και αυταπάρνηση τη μάχη κατά της Πανδημίας. Τους αρνητές καθοδηγούν σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία  «ομάδες δικηγόρων». Οι υποθέσεις αυτές καταλήγουν κατά κανόνα σε υποβολή μηνύσεων κατά των γιατρών αλλά και των νοσοκομειακών ιδρυμάτων. Πρόκειται για business as usual. Ο δικηγορικός σύλλογος βεβαίως τηρεί άκρα του τάφου σιωπή. Καταγγέλλονται σκηνές στο «Λαϊκό» όπου συγγενείς - αρνητές βάζουν το δάκτυλό τους απειλητικά στο μέτωπο των γιατρών ενώ επιχειρούν να τους πετάξουν τα στηθοσκόπια. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις. Το Υπουργείο Υγείας τηρεί άκρα του τάφου σιωπή και αυτό. Άλλωστε είναι γνωστή η επαμφοτερίζουσα στάση του κ. Πλεύρη σε αυτά τα ζητήματα. Η κυβέρνηση κατόπιν εορτής σπεύδει να κατευνάσει τα πνεύματα. Ανάλογες περιπτώσεις με οργανωμένα κυκλώματα δικηγόρων που καθοδηγούν αρνητές της Πανδημίας εντοπίζονται και στο «Αττικό Νοσοκομείο». Στο διαδίκτυο οι δικηγόροι αυτοί απολαμβάνουν μία ασυνήθιστη δημοφιλία.

 

Στην «Καθημερινή» της Τρίτης που μας πέρασε, δημοσιεύθηκε η περιγραφή μίας ειδικής μελέτης με τίτλο «Κορωνοϊός: Οι ταυτότητες των αρνητών και οι θεωρίες συνωμοσίας». Πρόκειται για μία διπλωματική εργασία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στον τομέα «Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Κινδύνων και Καταστροφών». Τα συμπεράσματα του συντάκτη της μελέτης καταλήγουν στο ότι οι αρνητές της Πανδημίας (και φυσικά των εμβολίων) συνδέονται ιδεολογικά με  εκείνους που αντιδρούν στις τεχνολογίες 5G. Στο σύνολό τους αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από τους υπερσυντηρητικούς χώρους και την Άκρα Δεξιά, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί που ανήκουν στην Άκρα Αριστερά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν συνωμοσιολογική συμπεριφορά σε όλα τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Ανήκουν δηλαδή εκ πεποιθήσεως και λόγω χαρακτήρα στους κύκλους που είναι επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίας. Στο θέατρο μάχης ενός αποτυχημένου πολέμου για τον αποτελεσματικό εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού, στην Ελλάδα δηλαδή, κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Κάποια είναι εξ ορισμού φαιδρά. Κάποια άλλα είναι απρόσμενα αληθοφανή. Στην πιάτσα των δημοσκόπων δίνουν και παίρνουν οι φήμες και τα θεωρητικά σχήματα. Κάποιο υποσενάριο θέλει γνωστό επιχειρηματία να «ανιχνεύεται» στις δημοσκοπικές έρευνες και να συγκεντρώνει ένα σεβαστό ποσοστό όλων των τάσεων του «ιθαγενούς ψεκασμού». Αρνητές των εμβολίων, μαραζωμένοι εθνικιστές και φανατικοί τεχνοφοβικοί παρέα με κάθε λογής οργισμένο θρησκευόμενο (φιλόθεο ή φιλολενινιστή αδιάφορο, στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε) συντάσσονται πίσω από αυτό τον επιχειρηματία, όπως οι χούλιγκαν συστρατεύονται στην κερκίδα για να καταλήξουν στους ολισθηρούς δρόμους της πρωτεύουσας. Θα ήταν απλά αντικείμενο διαδικτυακής χλεύης όλη αυτή η ιστορία, αν η «ανίχνευση» του εν λόγω επιχειρηματία δεν επιβεβαιωνόταν και από άλλα ευρήματα με αναφορές εξωγενείς και πολιτικά συμπεράσματα παραγόντων που έχουν και διεθνείς επαφές.

 

Βεβαίως, αν αυτό το υποσενάριο αποδειχθεί ενεργό, τότε το πολιτικό σκηνικό μπορεί και να πάρει φωτιά με τη δημιουργία μίας πολιτικής εναλλακτικής κίνησης στα υπερδεξιά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παράλληλη κατάργηση (εκ των πραγμάτων) της πρότασης Βελόπουλου. Ας συνυπολογιστεί πως οι δημοσκόποι ανιχνεύουν σε ποιοτικές προσεγγίσεις του δείγματός τους και ως ενδεχόμενο και μόνο, την αποσκίρτηση από το κυβερνών κόμμα εκείνης της ομάδας δυσαρεστημένων στελεχών (μεγάλων ή μικρότερων) που αδυνατούν να συγκατοικούν με τον «κεντρόπληκτο» φιλελευθερισμό του σημερινού πρωθυπουργού. Τα παραπάνω οδηγούν στην αίσθηση πως ο ακροδεξιός - υπερσυντηρητικός χώρος δεν έχει ακόμη μορφοποιηθεί μετά τη διάλυση της Χρυσής Αυγής, την αποσύνθεση των ΑΝΕΛ και τη διολίσθηση της υπαρκτής  εκπροσώπησης του συντηρητικού αντισυστημισμού σε «βελοπούλια» γελοιογραφία.

 

Ωστόσο το γεγονός και μόνον ότι ο ευρύτερος χώρος των «ιθαγενών ψεκασμένων» παντός καιρού αποτελεί μήλον της έριδος και αντικείμενο ανιχνεύσιμου πόθου γνωστού επιχειρηματία, μάλλον θα πρέπει να προβληματίζει τις ντόπιες ελίτ οι οποίες συνήθως αναπαράγουν αφελώς την αυταρέσκειά τους σνομπάροντας την... Πλατεία.

 

Το περιβάλλον ατιμωρησίας που περιβάλλει όλους όσοι αμφισβητούν επιθετικά την επιστήμη και τις διατάξεις οδηγεί αναπόφευκτα στον εκτροχιασμό τους. Το φαινόμενο άρνησης όχι πια μόνο των εμβολιασμών αλλά της ίδιας της πανδημίας μετατρέπεται συν τω χρόνω σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ το οποίο αγκαλιάζει έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό πολιτών οι οποίοι καλύπτονται από έναν ομιχλώδη και αόριστο αντισυστημισμό που λειτουργεί ως μηχανισμός συλλογικής  απενοχοποίησης του λαϊκισμού και νομιμοποίησης κάθε είδους μικροαστικού απόβλητου. Όσο για τους υπόλοιπους νομοταγείς και λογικούς πολίτες παρακολουθούν με τρόμο τον ευτελισμό της πολιτικής και κοινωνικής ευταξίας και τη συστηματική προσβολή του περί δικαίου αισθήματος παράλληλα με την εξοργιστική ασυλία την οποία απολαμβάνουν οι «ψεκασμένοι» επειδή συναποτελούν δεξαμενή ψηφοφόρων. Είναι προφανές λοιπόν πως κάποια στιγμή και η πολιτική στάση αυτών των πολιτών του ορθολογισμού θα τεθεί στη βάσανο της αμφισβήτησης και άρα της αναζήτησης νέας πολιτικής πρότασης. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αυτός ο προβληματισμός δεν ακουμπά (ακόμη) τους αναλυτές του Μαξίμου. Ίσως να οφείλεται σε αυτό που περιγράφεται γενικά ως απώλεια της αίσθησης της πραγματικότητας από την εκάστοτε εξουσία. Σας θυμίζει κάτι;  

 

Νίκος Γεωργιάδης (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum