Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 11/07/18

Η “ελίτ” να το καταλάβει: Η κακή λύση στην Κύπρο θα “γεννήσει” άπειρα προβλήματα στην Ελλάδα / Μιχάλης Ιγνατίου

 

Η Κύπρος, η οποία περνά αυτές τις μέρες μία νέα «μίνι» οικονομική κρίση, με τις κουβέντες για «κούρεμα» να επανέρχονται, πάλι λόγω της διαφθοράς, που σαρώνει όλους τους τομείς της χώρας, ιδιαίτερα τον πολιτικό, εισέρχεται και σε μία περίοδο διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, η οποία προδιαθέτει για το αποτέλεσμα.

 

 

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στέλνει στην περιοχή απεσταλμένη, η οποία εργάστηκε στο παρελθόν για τον Λευκό Οίκο, κάτι που σημαίνει πως έχει δώσει την έγκρισή της και η αμερικανική κυβέρνηση.

 

Η λύση του Κυπριακού, μετά από 44 χρόνια τουρκικής κατοχής, είναι πάντα το ζητούμενο. Είναι μύθος, που καλλιεργείται δυστυχώς και στην Ελλάδα, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν τη λύση του εθνικού προβλήματος τους. Αυτό που βασικά απορρίπτουν είναι τη λεγόμενη «όποια λύση». Δηλαδή, να διευθετηθεί το Κυπριακό ακόμα και προς όφελος της Τουρκίας, απλά για να μην υπάρχει. Πρόκειται για τεράστιο λάθος. Είναι ένας απόλυτα λανθασμένος τρόπος σκέψης της ελίτ στη Λευκωσία και την Αθήνα, η οποία δεν μπορεί να αντιληφθεί ζώντας στον μικρόκοσμό της, πως η κακή λύση στο Κυπριακό, θα «γεννήσει» άπειρα προβλήματα στην Ελλάδα.

 

Ένα από τα μόνιμα επιχειρήματα της άλλης σχολής του Κυπριακού, που απαιτεί «καθαρή λύση», είναι ότι εάν η Τουρκία ξεμπερδέψει με την Κύπρο και την εντάξει στη σφαίρα επιρροής της, θα ασχοληθεί με τα θέματα του Αιγαίου, όπου και εδώ έχουμε οπαδούς της «όποιας λύσης». Ελαφρά τη καρδία μας λένε πως έχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο, ενώ στην πραγματικότητα, και πέρα από εθνικισμούς και «ψεκασμούς», η γείτονας χώρα διεκδικεί νησιά που δεν της ανήκουν. Το αντίθετο συμβαίνει. Δεν της ανήκουν.

 

Η Τουρκία, και ιδιαίτερα η σημερινή της ηγεσία, σκέφτεται πάντα εθνικιστικά. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Είμαστε απλά εχθροί. Και με το σαθρό αυτό σύνθημα εκπαίδευσαν και τους Τούρκους πολίτες. Δυστυχώς, η τουρκική πολιτική ηεγσία, όποιος και αν βρίσκεται στην εξουσία, δεν θα σταματήσει ποτέ να απειλεί την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Μισό να της δώσεις για να …”ησυχάσεις”, αλλά δέκα θα ζητήσει. Ο εθνικισμός είναι κακός σύμβουλος όλων των Τούρκων ηγετών.

 

Στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι οι σοβαρές χώρες λύνουν τα εθνικά θέματα όταν οι συνθήκες είναι κανονικές. Η Ελλάδα κυρίως, αλλά και η Κύπρος, θα διαπραγματεύονται υπό εκβιασμό, για όσο διάστημα δοκιμάζονται οι οικονομίες τους. Οπότε, πρέπει πρώτα να σοβαρευτούν, να καθαρίσουν τους στάβλους τους, και μετά να ασχοληθούν με τα άλυτα εθνικά θέματα…

 

Πρώτο εθνικό θέμα πρέπει να είναι η οικονομία. Και εκεί πρέπει να εστιαστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες…

 

Μιχάλης Ιγνατίου

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....