| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Κι αν δεν έχουμε ασφαλές εμβόλιο; / Ξένια Τούρκη

 

Δευτέρα, 00:01 - 14/09/2020

 

   Share

 

Η μεταφορά των εμβολίων σε όλο τον κόσμο θα είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κλάδο των αερομεταφορών, λένε εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών. Έχουν κάνει μάλιστα και τους λογαριασμούς τους και βρήκαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 8,000 Boeing 747 για να φτάσει το εμβόλιο σε κάθε γωνιά της γης και ότι θα πρέπει να εργαστούν χιλιάδες υπάλληλοι, προκειμένου αυτό το τεράστιο πρότζεκτ να πραγματοποιηθεί. 

 

 

Οι σχεδιασμοί έχουν αρχίσει να γίνονται. Το πρόβλημα είναι βέβαια πως ακόμη δεν έχουμε εμβόλιο και παρά τη βιασύνη να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πότε αυτό θα συμβεί. Η προχθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας AstraZeneca ότι αναβάλλονται για λίγες μέρες οι δοκιμές του υποσχόμενου εμβολίου της Οξφόρδης προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση αφού είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσει η κυκλοφορία του.

 

Η αναστολή αυτή θα γίνει βούτυρο στο ψωμί των κινημάτων κατά του εμβολιασμού, που δεν έχουν σταματήσει να μιλούν για τους κινδύνους που ενδεχομένως να κρύβει ένα νέο φαρμακευτικό σκεύασμα. Και είναι αλήθεια πως πολλές από τις πληροφορίες που βλέπουμε να δημοσιεύονται για τα εμβόλια προκαλούν προβληματισμό. Όπως για παράδειγμα, με το ρωσικό το οποίο δοκιμάστηκε σε λιγότερο από 40 ανθρώπους, όμως οι ρωσικές Αρχές έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν με αυτό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Προκειμένου να εξαλειφθεί η δυσπιστία είναι απαραίτητο να έχουμε τα εμβόλια όταν αυτά θα είναι ασφαλή. Όταν θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές, όταν θα εξεταστούν όλες οι πιθανές παρενέργειες και όταν όλες οι αξιολογήσεις θα αποδεικνύουν πως λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει, αν είναι δυνατόν, κανένα πρόβλημα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μειωθούν οι αντιδράσεις και αυτός είναι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. 

 

Και επειδή όλα δείχνουν πως μπορεί να μην έχουμε σύντομα ένα ασφαλές εμβόλιο, μάλλον είναι καιρός να αρχίσουμε να μάθουμε να ζούμε μαζί με τον ιό. Όπως άλλωστε ζούμε με δεκάδες άλλους, όπως για παράδειγμα αυτούς της γρίπης ή τον HIV. Πλέον, ξέρουμε πολύ περισσότερα για την ασθένεια από ό,τι πριν από δέκα μήνες όταν ξεκίνησε πανδημία. Γνωρίζουμε πως κρατώντας αποστάσεις και πως πλένοντας τα χέρια μας και γενικά διατηρώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να προφυλαχθούμε σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από την COVID-19 αλλά και από πολλές άλλες αρρώστιες. Κάποτε η απλή λύση, ίσως να είναι και η πιο αποτελεσματική.

 

Ξένια Τούρκη  (philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....