| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 11/10/2021

 

 

Όποιος πιστεύει ακόμη ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι μία κάποια ευρεία διασπορά του κορωνοϊού, πλανάται πλάνην οικτράν. 

 

 

Δεν έχει παρά να μελετήσει κανείς το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), ιδιαιτέρως το μέρος εκείνο το οποίο παρουσιάζει τον δείκτη θετικότητας στις περισσότερες από 70 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας.

 

Εκείνο το οποίο θα διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα είναι κάτι το οποίο αιτιολογεί και δικαιολογεί απολύτως την επιλογή της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, να ανακοινώσουν την «πλήρη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους σε όλη τη χώρα», αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

 

Τι βλέπει κανείς; Τα σχετικά στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν για πρώτη φορά το εξής εντυπωσιακό: Δεν υπάρχει καμία Περιφερειακή Ενότητα της χώρας μας, στην οποία ο εβδομαδιαίος μέσος δείκτης θετικότητας να βρίσκεται πάνω από το… 0,9% - ο μέσος όρος της εβδομάδας είναι στο 0,36%.

 

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας, λοιπόν, δεν είναι η διασπορά του νέου κορωνοϊού, είναι ο υψηλός αριθμός των ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID–19, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID–19 έφτασαν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου τους 347, δηλαδή 13 ασθενείς περισσότεροι σε σχέση με την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

 

Φυσικά, ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με νόσο COVID–19 εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη μακάβρια λίστα των ανθρωπίνων απωλειών από επιπλοκές της νόσου COVID–19.  

 

Με άλλα λόγια, στα 2.331 έφτασαν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, έναντι των 2.187 για την περασμένη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, με τη διενέργεια 196.219 διαγνωστικών tests, και με τον ημερήσιο δείκτη θετικότητας να αυξάνεται, αλλά πάρα πολύ οριακά, και να φτάνει στο 1,19%, έναντι του 1,10% για την περασμένη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

 

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέραμε ήδη, στους 347 αυξήθηκαν πολύ σημαντικά την Τετάρτη 6 Οικτωβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς με νόσο COVID–19, έναντι των 334 για χθες, Τρίτη, ενώ στους 3.190 αυξήθηκαν οριακά  οι ασθενείς που έχουν εξέλθει των ΜΕΘ. Μεταξύ των 347 διασωληνωμένων ασθενών, οι 307 νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 40 (11,53%) πλήρως εμβολιασμένοι.

 

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 21 συνάνθρωποί μας έχασαν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου τη μάχη για τη ζωή τους, από επιπλοκές της νόσου COVID–19, με το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει τους 15.012.

 

Ακόμη να εμβολιαστείτε εσείς; Το σκέφτεστε ακόμη;

 

Βασίλης Βενιζέλος (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum