| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Μουσαμάδες και καθωσπρεπισμοί / Κώστας Χριστίδης

 

Τρίτη, 00:01 - 05/11/2019

 

   Share

 

Δεν έχουμε, βεβαίως, ξεχάσει τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες που κατέτρεχαν τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικώς τον κ. Τσίπρα όταν ασκούσαν εξουσία. Οι Ευρωπαίοι θα παρακαλούσαν να μας δανείσουν, τα μνημόνια θα σχίζονταν με ένα νόμο, ένα άρθρο, θα έρχονταν επενδύσεις περισσότερες από όσες μπορούσε η χώρα να διαχειρισθεί κ.ο.κ. Γινόταν μάλιστα προσπάθεια ώστε οι ψευδαισθήσεις να μεταφερθούν και στους πολίτες, με κορυφαίο παράδειγμα την εγκαινίαση του μετρό Θεσσαλονίκης από τον κ. Τσίπρα εν μέσω μουσαμάδων, οι οποίοι παρίσταναν σταθμό με εκδοτήρια εισιτηρίων εν είδει ‘’χωριού Ποτέμκιν’’.

 

 

Από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ή, ακριβέστερα, από ψευδολογία ακατάσχετη εξακολουθεί να μαστίζεται ο Σύριζα και στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι υπακούοντας στα κελεύσματα των δανειστών δεν θέτουν αίτημα μειώσεως των πρωτογενών πλεονασμάτων ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε τονίσει επανειλημμένως ότι το αίτημα αυτό θα ετίθετο μετά την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας (και ήδη ο πρωθυπουργός εκφράζει την ‘’ισχυρή βεβαιότητα’’ ότι η μείωση αυτή θα υπάρξει από το έτος 2021 και μετά). Εγκαλείται η κυβέρνηση διότι δεν υλοποίησε ‘’εντός μίας εβδομάδας’’ την υπόσχεσή της ως προς την επένδυση στο Ελληνικό, ταυτοχρόνως όμως κατηγορείται διότι δίνει γην και ύδωρ στον Λάτση και σε άλλους επενδυτές. Στο ίδιο πλαίσιο, αυτοί που έφεραν την ΔΕΗ στο χείλος της χρεοκοπίας καταγγέλλουν την σκόπιμη απαξίωσή της από την κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθεί το ξεπούλημα της επιχείρησης στα ‘’μεγάλα συμφέροντα’’. Εκτοξεύουν κατηγορίες για ‘’ακραίο νεοφιλελευθερισμό’’, ‘’εργασιακό μεσαίωνα’’, ‘’εκπλήρωση συμβολαίων προς τον ΣΕΒ’’ και επικρίνουν τις διαδικασίες παραχώρησης περιοχών σε υποψήφιους επενδυτές για ανεύρεση πετρελαίου, τις οποίες εν τούτοις οι ίδιοι ως κυβέρνηση είχαν ψηφίσει διότι, λέγουν, επιδεινώθηκε εν τω μεταξύ η κλιματική αλλαγή … Μέχρι και για επιστροφή στο σκοταδιστικό παρελθόν της χουντικής περιόδου με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας ‘’Τζόκερ’’, κατήγγειλαν την κυβέρνηση.

 

Ωστόσο, βλέποντας ο Σύριζα ότι παρά τις εκτοξευόμενες κατηγορίες (που είναι φτιαγμένες από το ίδιο υλικό, όπως οι μουσαμάδες του σταθμού μετρό Θεσσαλονίκης) η διαφορά στις δημοσκοπήσεις διευρύνεται εις βάρος του (από 8% στις εκλογές, σε 13,5% προσφάτως), περνά σε μία άλλη φάση : ‘’Από εμάς τελείωσαν οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί’’, διεκήρυξε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, θεωρώντας προφανώς ότι μέχρι τώρα μας είχε … κακοσυνηθίσει με τις περίσσιες ευγένειές του. Την σκυτάλη αμέσως έλαβαν οι κύριοι Πολάκης και Ραγκούσης. Ο πρώτος, βαθύς γνώστης των ‘’γαλλικών’’, δήλωσε ότι ‘’η ιστορία της Προανακριτικής θα γυρίσει μπούμερανγκ’’ και ότι ‘’τα κάνατε πάνω σας’’, μίλησε για ‘’παπαριές’’ της πλειοψηφίας και ξεκαθάρισε ότι από την προανακριτική ‘’θα τους βγάλουν σηκωτούς’’. Ο δε κ. Ραγκούσης απεφάνθη με γενιτσαρικό ζήλο ότι ‘’με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την Προανακριτική σε χουντοεπιτροπή’’ και ότι ‘’ξεφτιλίζετε ό,τι ιερό υπήρχε σε αυτή τη Βουλή’’.

 

Η καλύτερη απάντηση στα φληναφήματα αυτά είναι η προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και η επίσπευσή τους για να εξέλθει η χώρα από το τέλμα όσο το δυνατόν ταχύτερα.

 

Κώστας Χριστίδης - Νομικός – Οικονομολόγος

European Business Review

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....