| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 

 

Ο OHE προειδοποιεί: Χάνεται η ευκαιρία να αποτρέψουμε την κλιματική καταστροφή – «Χτύπησαν κόκκινο» οι εκπομπές CO2

 

Τρίτη, 27/11/2019

 

   Share

 

O κόσμος θα χάσει την ευκαιρία να αποτρέψει την κλιματική καταστροφή χωρίς άμεση και δραστική παρέμβαση για μείωση των ρυπογόνων εκπομπών αερίων. Η προειδοποίηση έρχεται από τον στην OHE ετήσια αξιολόγηση της κατάστασης και μία ημέρα μετά τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, που έδειξαν ότι παρά τις επίσημες διακηρύξεις των ηγετών του πλανήτη, τα επίπεδα συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ το 2018.

 

 

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ υπολογίζει ότι οι παγκόσμιες εκπομπές ρύπων θα πρέπει να μειώνονται κατά 7,6% ετησίως έως και το 2030, προκειμένου να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου. Η ωμή πραγματικότητα είναι πως οι εκπομπές, παρά τις διεθνείς συμφωνίες και τους φιλόδοξους στόχους, αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 1,5% ετησίως την τελευταία δεκαετία. «Χτύπησαν κόκκινο» το 2018 στα 55,3 δισ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

 

Βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού η διεθνής κοινότητα έχει θέσει ως στόχο να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε «αρκετά χαμηλότερα» των 2 βαθμών Κελσίου και ει δυνατόν στους 1,5 βαθμούς. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα ωστόσο οδεύουμε προς αύξηση κατά 3,2 βαθμούς Κελσίου. Οι προοπτικές διαγράφονται «θλιβερές» σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που πάντως επιμείνει ότι ο στόχος του 1,5 βαθμού εξακολουθεί να είναι εφικτός, εάν υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

 

Πέρυσι το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση ότι εάν η θερμοκρασία του πλανήτη αυξηθεί περισσότερο από 1,5 βαθμό, θα ενισχυθεί η συχνότητα και η ένταση των κυμάτων καύσωνα, αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι καταιγίδες και οι πλημμύρες.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....