| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Οι ψευδαισθήσεις στην εύφορη κοιλάδα / Ραβανός Άρης

 

Τρίτη, 00:01 - 21/07/2020

 

   Share

 

Η οικονομική κρίση είναι εδώ και όποιος δεν το βλέπει και μένει στην όντως πολύ μεγάλη διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος. Η οικονομία πιέζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ η αγορά εργασίας καταγράφει αρνητικά ρεκόρ.

 

 

Η εύκολη απάντηση από την κυβερνητική πλευρά είναι δείτε τις δημοσκοπήσεις: η ΝΔ προηγείται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που αυτή τη στιγμή είναι στη ζώνη του 20%. Αυτό το ποσοστό παγιώνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί μέχρι στιγμής να διαμορφώσει πειστικό αφήγημα για να μπορέσει να σηκώσει δημοσκοπικά κεφάλι.

Αυτή η εικόνα όμως των δημοσκοπήσεων δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην «εύφορη κυβερνητική κοιλάδα» με αποτέλεσμα τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη να επιδεικνύουν τάσεις αλαζονικής συμπεριφοράς που τους αποτρέπει από το να δουν κατάματα τα προβλήματα.

 

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων καταγράφουν μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την οικονομία και το μέλλον  τους σε συνδυασμό με την οικονομική τους κατάσταση και το εργασιακό καθεστώς που θα βρίσκονται. Ταυτόχρονα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κατέγραψε μια πολύ αρνητική εικόνα στο εργασιακό πεδίο: με βάση το χειρότερο σενάριο θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας που δυνητικά θα φθάσει τις 190-195.000. Ο αριθμός αυτός τρομάζει σε συνδυασμό με την απώλεια ενός πολύ μεγάλου ποσοστού του ΑΕΠ που προερχόταν από τον τουρισμό. Παράλληλα οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει προς το χειρότερο με ριζικές ανατροπές στο ατομικό εργατικό δίκαιο και με εργαζόμενους –υποαπασχολούμενους και υποαμειβόμενους- απροστάτευτους.

 

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στενάζουν επίσης και διαπιστώνουν ότι παρά τις εξαγγελίες, η χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες δεν προχωράει με αποτέλεσμα αυτό το αρνητικό κλίμα να μεταφέρεται στην οικονομία.  Το πολυδιαφημισμένο ΤΕΠΙΧ δεν λειτούργησε μέχρι στιγμής και πολλά είναι τα παράπονα από όλους τους κλάδους.

 

Το κλίμα αρχίζει και βαραίνει και όπως λένε όλοι οι οικονομολόγοι, πάνω απ’ όλα οικονομία είναι και το περιβάλλον που διαμορφώνεται, η ψυχολογία που αυτή την περίοδο είναι σε χαμηλά νούμερα, ενώ κυριαρχεί η αίσθηση της αβεβαιότητας σε όλη την οικονομική αλυσίδα.

 

Ας συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως η κυβέρνηση ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και δεν θα αρκούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κινηθεί η οικονομία. Όσο μερικοί κάθονται στην εύφορη δημοσκοπική κοιλάδα θεωρώντας ότι όλα βαίνουν καλώς θα εκπλαγούν σύντομα, εάν θα ληφθούν άμεσα, δραστικά και ουσιαστικά μέτρα σε κάθε πεδίο ώστε να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις που θα θυμίζουν τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια.

 

Ραβανός Άρης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....