Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 12/01/17

Ποιος σκληρός πυρήνας; / Γιώργος Καπόπουλος

 

 

Ο συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία AfD τάχθηκε υπέρ μιας σκληρής, μικρής Ευρωζώνης που θα περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία, μια πρόταση που θα προσυπέγραφε μεγάλο, αν όχι πλειοψηφικό μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, μια πρόταση που προκύπτει και από τα συμφραζόμενα και τα υπονοούμενα του Σόιμπλε από το 2010 μέχρι και σήμερα.

 

Μια πρόταση περισσότερο περιτύλιγμα της επιστροφής στο μάρκο παρά εναλλακτική επιλογή, καθώς η σταθερότητα είναι βαριά υποθηκευμένη σε όλες τις ενάρετες χώρες-μέλη της μικρής, πλην έντιμης Ευρωζώνης!

Στην Ολλανδία το Κόμμα της Ελευθερίας του ακροδεξιού Βίλντερς ισοψηφεί στις δημοσκοπήσεις με τους Φιλελεύθερους του πρωθυπουργού Ρούτε και είναι πιθανόν να είναι ο νικητής των εκλογών στις 15/3. Ο Βίλντερς μιλά για Nexit, για πιθανό δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωζώνη.Στην Αυστρία η ήττα του ακροδεξιού Χόφερ στον επαναληπτικό δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, που πήρε 47% απέναντι σε όλα τα άλλα κόμματα, προαναγγέλλει πρωτιά και με θεαματική διαφορά του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Η Φινλανδία περνά μια σκληρή και παρατεταμένη ύφεση, χειρότερη από αυτήν των αρχών της δεκαετίας του '90, με την κυβέρνηση να προχωρά σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περικοπών και το φως στο τέρμα του τούνελ να μη διακρίνεται.

Ετσι πλην της Σλοβακίας και των τριών βαλτικών χωρών που είναι παρελκόμενα των επιλογών του Βερολίνου, δεν υπάρχουν στην Ευρωζώνη χώρες που να πληρούν ταυτόχρονα τη δημοσιονομική ευταξία και πολιτική-κοινωνική σταθερότητα, που είναι αναγκαίες για να συναποτελέσουν με τη Γερμανία μια λέσχη ενάρετων μελών. Η αλήθεια είναι σκληρή, γι’ αυτό δεν τη λέει κανείς φωναχτά στο Βερολίνο, ότι χωρίς τη Γαλλία και την Ιταλία, δηλαδή τη δεύτερη και την τρίτη Οικονομία της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει ούτε κοινό νόμισμα ούτε ΕΕ, μια προοπτική εφιαλτική για το Βερολίνο.

Γιώργος Καπόπουλος (Έθνος)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....