| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Τα καλά να λέγονται, κ. Βαρδαρέ / Βασίλης Βενιζέλος

 

Παρασκευή, 00:01 - 310/07/2020

 

   Share

 

Κορωνοϊός και μάσκες: Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του πρώην αναπληρωτή Γ.Γ. για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού.

 

 

«Δεν είναι το lockdown αυτό που ευθύνεται για τις συνέπειες στην Οικονομία, είναι η ίδια η πανδημία που επιφέρει συνέπειες και στο οικονομικό περιβάλλον».

 

Αυτή την τόσο ρεαλιστική και ακριβή διατύπωση, την οποία πρώτος και μόνος από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επανέλαβε, σε συνέντευξή του, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και μπράβο του! 

 

Όμως, ο Σταμάτης Βαρδαρός δεν έμεινε εκεί. Δεν διαπέρασε με αυτό το πνεύμα τη συνέντευξή του, καθώς ολόκληρη η τοποθέτησή του βασίσθηκε στον αναπόδεικτο ισχυρισμό, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν συμβουλεύεται και δεν «ακούει» της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λάβει νέα μέτρα προστασίας και πρόληψης από την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας.

 

Ο Σταμάτης Βαρδαρός, ασφαλώς, δεν επικαλείται κανένα σχετικό παράδειγμα για να στηρίξει τον ως άνω ισχυρισμό του, εικάζει απλώς και μόνον ότι δεν είναι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εκείνη η οποία πρότεινε να μη φορούν μάσκες οι πιστοί μέσα στις εκκλησίες…

 

Κι ενώ ο Σταμάτης Βαρδαρός επιθυμούσε να αρθρώσει όλη του την τοποθέτηση στην εικαζόμενη από τον ίδιον «απόσταση» η οποία χωρίζει δήθεν την κυβέρνηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είναι προφανές ότι δεν δύναται να τεκμηριωθεί η οποιαδήποτε «απόσταση» μεταξύ των δύο μερών μόνον με την επίκληση της προαιρετικής χρήσης μάσκας στις εκκλησίες.

 

Κι αυτό γιατί είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο το γεγονός ότι, αφού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι ένα γνωμοδοτικό – εισηγητικό προς την κυβέρνηση όργανο, η κυβέρνηση έχει κάθε ευχέρεια να μην υιοθετεί πάντα το 100% των σχετικών προτάσεων της Επιτροπής, αλλά να διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνη συγκεκριμένα και αφού σταθμίσει πλείστες όσες παραμέτρους, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές κ.ά., τις οποίες καμώνεται ότι αγνοεί το τέως μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας…

 

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για άσκηση αντιπολίτευσης μπορεί να οδήγησε τον Σταμάτη Βαρδαρό να αναλώνεται αποκλειστικά και μόνον στα περί μάσκας στις εκκλησίες, αλλά εμείς οφείλουμε να σημειώσουμε και πάλι την τόλμη του τέως αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας να διατυπώσει την πολύ ισορροπημένη, ρεαλιστική και έξω από σκοπιμότητες θέση του Ανδρέα Ξανθού, με την οποία εισάγεται το παρόν άρθρο!

 

Τα καλά πρέπει πάντα να λέγονται!

 

Βασίλης Βενιζέλος (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....