| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Τα παραλειπόμενα της... γενναιοδωρίας Βορίδη / Σπύρος Βλέτσας

 

Δευτέρα, 00:01 - 27/01/2020

 

   Share

 

Ήταν απόλυτα δικαιολογημένα τα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν την δημοσίευση της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να χρεώσει με δώδεκα χιλιάδες ευρώ το δημόσιο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου του. Ο υπουργός είχε επιλέξει να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους υπαλλήλους του υπουργείου του και να στείλει τον λογαριασμό στους φορολογούμενους.

 

 

Δεν σκέφτηκε, όμως, ότι μετά την οικονομική κρίση και την αύξηση της φορολογίας τέτοιες ενέργειες αποτελούν πρόκληση στους πολίτες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα και είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους φόρους τους. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφασίζοντας να ξοδέψει το κρατικό χρήμα για τις δικές του προτεραιότητες, έβαλε τον εαυτό του απέναντι στους πολίτες.

 

Μετά τα επικριτικά σχόλια ο υπουργός αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφασή του και δήλωσε ότι θα πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα για την κοπή της πίτας του υπουργείου. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι θα καλύψει το κόστος της εκδήλωσης από τα χρήματα που έλαβε από τον Πάνο Καμμένο μετά από δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμηση.

 

Τα χρήματα που κέρδισε από τον Καμμένο ο Βορίδης τα κράτησε για τον εαυτό του, όπως είχε κάθε δικαίωμα. Αν δεν ήθελε τα χρήματα, θα μπορούσε να τα δωρίσει για κάποιον κοινωφελή  ή φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, αν ήθελε να πληρώσει την εκδήλωση από την τσέπη του θα μπορούσε να την πληρώσει από την αρχή. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. Μόλις, όμως, βρέθηκε εκτεθειμένος για την προκλητική σπάταλη, θυμήθηκε τον Καμμένο και προσπάθησε και να φανεί γενναιόδωρος και να αποκομίσει και πολιτικό όφελος υπενθυμίζοντας ότι είναι θύμα της συκοφαντίας του Καμμένου.

 

Η κολοτούμπα του Βορίδη για την κάλυψη του κόστους της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγινε σε διαδοχικές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πλατό. Οι καθημερινές εμφανίσεις των υπουργών στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα -ειδικά της πρωινές ώρες- είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ξεκινήσει από προηγούμενες κυβερνήσεις. Χρόνο με το χρόνο το πράγμα γίνεται χειρότερο και φθάσαμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε αν μένει χρόνος στους υπουργούς να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει βγει ακόμη από την κρίση και  οι υπουργοί έχουν πολύ σοβαρές υποθέσεις να διαχειριστούν και πολλές εκκρεμότητες να διεκπεραιώσουν. Το κόστος της καθημερινής πολιτικολογίας στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα μπορεί να γίνει ασύγριτα μεγαλύτερο από το κόστος της πιο σπάταλης πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Σπύρος Βλέτσας (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....