Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 14/09/18

Τι νούμερο παπούτσι φοράει ο κ. Τσίπρας; / Ευτύχης Παλληκάρης 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στερεύει από δυνάμεις, συμμαχίες και εφεδρείες. Μπορεί ο πρωθυπουργός να «αβάνταρε» τον κ. Πάνο Καμμένο, παραχωρώντας στους ΑΝΕΛ επιπλέον υπουργικές θέσεις, αλλά αυτό πλέον δεν είναι αρκετό. Έτσι επιστρατεύει νέα όπλα προσέλκυσης οπαδών στο όνομα του… καραμανλισμού.

 

 

Είναι η θεωρία της «καλής Δεξιάς», κατά τον πρωθυπουργό, σε αντιδιαστολή με την «επάρατη» της σήμερον, με πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τις εξαγγελίες για μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ κλπ, που έκανε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να ακυρώσει τους δικούς του νόμους και να προσεγγίσει δυνάμεις στο Κέντρο, έρχεται η ώρα των ανοιγμάτων στις «υγιείς δυνάμεις» που ομνύουν στο όνομα του κ. Κώστα Καραμανλή.

 

Με το να πίνει νερό στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Πάνος Καμμένος δεν προσφέρει βέβαια και πολλά στο εγχείρημα του Μαξίμου. Γι’ αυτό επιστρατεύτηκε μια ένθερμη οπαδός της καραμανλικής σκέψης –κατά δήλωσή της–, η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα. Και μόνο η ένταξή της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την ωθεί να ανακηρύξει το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ως προπύργιο… εθνικής ενότητας. «Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση σήμερα είναι μία συμμαχία» δήλωσε η κ. Παπακώστα, η οποία ανακάλυψε και τι μέγεθος παπούτσια φορά ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «ο pρωθυπουργός σήμερα έχει άλλη στρατηγική και έχει μπει στα παπούτσια του μεσαίου χώρου».

 

Κι όλα αυτά τα εθνοπατριωτικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ δήλωνε την πίστη του στο πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ έσπευδε να χαιρετήσει στο Βελλίδειο τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο, που παρακολούθησε με μεγάλη προσήλωση την ομιλία του κ. Τσίπρα, φροντίζοντας να συναντηθεί με τον άλλο εκπρόσωπο του υγιούς καραμανλισμού, κ. Πάνο Καμμένο.

 

Συνεπώς η κίνηση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί μήπως το κόμμα τους κινδυνεύει να μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ. Το μέλημα του Μαξίμου είναι να αντλήσει ψήφους απ’ όπου να ’ναι. Μια με την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που επικαλείται τον Μαρξ για να αποδείξει πως «απελευθερώνει σε κάθε συγκυρία η συνειδητοποίηση της κοινωνικής ανάγκης». Μια με την κ. Παπακώστα, που βροντοφωνάζει ότι «στην πολιτική επιλέγεις στρατόπεδο. Είσαι με την κοινωνία ή με την ελίτ» (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η κ. Παπακώστα επιλέγει κοινωνία)...

 

Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα και ό,τι ήθελε προκύψει! 

 

Ευτύχης Παλληκάρης (Athens Voice)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....