| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Το παιχνίδι είναι ανοικτό για τον Ντόναλντ Τραμπ / Ξένια Τούρκη 

 

Πέμπτη, 00:01 - 10/09/2020

 

   Share

 

Μπορεί να νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ; Αν αξιολογούσαμε τα πεπραγμένα της πρώτης του θητείας, η απάντηση θα ήταν μάλλον αρνητική. Πολλές αν όχι οι περισσότερες από τις προεκλογικές του υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν. Η Αμερική όχι μόνο δεν έγινε ξανά μεγάλη, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη στιγμή με το ρατσιστικό παρελθόν της. Η πανδημία πρόσθεσε νέα δεινά και η οικονομία είναι σε πολύ άσχημα επίπεδα.

 

 

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το τι θα γίνει αν χάσει και αν αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία. Αν αντί να αναγνωρίσει την ήττα του, κάνει λόγο για νοθεία, ειδικά στην περίπτωση που η διαφορά με τον Τζο Μπάιντεν είναι μικρή και καλέσει τους υπερασπιστές του να τον στηρίξουν. Και ας μην έχουμε αυταπάτες, οι φυλετικές συγκρούσεις έδειξαν πως πολλοί οπαδοί του δεν θα διστάσουν να πάρουν όπλα και να βγουν στους δρόμους να τον υπερασπιστούν.

 

Ο μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος, όμως, μπορεί άνετα να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου. Αν και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα προβάδισμα υπέρ του Δημοκρατικού αντιπάλου του, εντούτοις, τίποτα δεν έχει κριθεί. Το είδαμε να συμβαίνει το 2016 όταν η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την εθνική ψήφο, παρόλα αυτά ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος γιατί κέρδισε την ψήφο των εκλεκτόρων. 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά να προσαρμόσει την προεκλογική στα μέτρα του. Άλλαξε τη συζήτηση από τη διαχείριση της πανδημίας και το πλήγμα στην οικονομία και το μετέφερε σε θέματα ασφάλειας και τάξης, το μόνο σημείο που υπερέχει του Τζο Μπάιντεν. Όχι γιατί έχει καλύτερες προτάσεις αλλά γιατί είναι από τα μηνύματα που με μεγάλη ικανοποίηση γίνονται δεκτά από μεγάλο μέρος της εκλογικής του βάσης.

 

Οι οπαδοί του βρίσκονται στο πλευρό του και δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουν εύκολα. Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως βίαιοι αναρχικοί και εγκληματίες απειλούν ανενόχλητοι νομοταγείς πολίτες, οι ευαγγελικοί δεξιοί που ικανοποιήθηκαν με τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, οι εθνικιστές που θεωρούν πως η σύγκρουση με την Κίνα και τη Ρωσία είναι για το καλό της χώρας, θα του δώσουν ξανά την ψήφο τους. Οι ψηφοφόροι του παραμένουν ενθουσιώδεις στο πλευρό του, ανίκανοι να δεχτούν την παραμικρή κριτική για αυτόν. Βρέχει χιονίσει θα προσέλθουν στις κάλπες για να τον ψηφίσουν. 

 

Ξένια Τούρκη (Philenews.com)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....