| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

«Φθηνή αντιπολίτευση, φθηνότερη προπαγάνδα» / Τζώλης Ζώης

 

Τετάρτη, 00:01 - 18/11/2020

 

   Share

 

Τις επόμενες ημέρες, αν όχι εβδομάδες, θα ζήσουμε δυστυχώς τραγικές στιγμές. Ολοι οι επιδημιολόγοι, όλοι οι γιατροί, όλοι οι νοσηλευτές, όλοι όσοι γνωρίζουν, βλέπουν από τώρα τις εικόνες των χιλιάδων ασθενών, εκατοντάδων διασωληνωμένων και το κύμα θανάτου που σκορπίζει η πανδημία. Η ανησυχία και ο φόβος έχουν ήδη χαραχθεί στο βλέμμα τους… Υπό αυτές τις συνθήκες – στις οποίες δυστυχώς φθάσαμε ως χώρα – δεν δικαιολογούνται ούτε η τραγική εικόνα του μποτιλιαρίσματος της περασμένης Παρασκευής (της παραμονής του lockdown) ούτε συμπεριφορές που αγνοούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κυκλοφορία και στην οικονομία.

 

 

Ενα είναι βέβαιο: όλα αυτά που ήδη πληρώνουμε, θα τα πληρώσουμε ως χώρα και κοινωνία ακόμη πιο ακριβά.

 

Αυτό όμως που δεν αντέχω στην πολιτική είναι η «φθηνή αντιπολίτευση» και η ακόμη «φθηνότερη προπαγάνδα» ότι όλα θα λυθούν ως διά μαγείας αφού βρέθηκε το εμβόλιο… Οχι μόνο ένα, αλλά 11 που δοκιμάζονται, αυτά που παραγγείλαμε και κάποτε θα έρθουν για να μας σώσουν. Η στάση αυτή του πολιτικού κόσμου όχι μόνο είναι επικίνδυνη, αλλά έχει ήδη δημιουργήσει χάος καθώς προκαλεί σύγχυση για τους υπευθύνους του δράματος, παίζει με την ψυχολογία των ανθρώπων και ακυρώνει το μήνυμα που έπρεπε να είναι ένα: «Φυλαχθείτε, η πανδημία είναι εδώ και πρέπει με κάθε τρόπο και όποιο κόστος να την ανακόψουμε».

 

Υπό αυτές τις συνθήκες νοικοκυριά και επιχειρήσεις ασφαλώς γνωρίζουν ότι όταν περάσουν αυτές οι τραγικές στιγμές που ζούμε και θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να ανασυνταχθούμε και να σκεφτούμε μέσα στο 2021 – που θα είναι μια δύσκολη χρονιά με αργή ανάκαμψη, ανάλογα με τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού – τι πρέπει να κάνουμε.

 

Τι πρέπει να κάνουμε για την οικονομία, τι πρέπει να κάνουμε για τους ανέργους, τι πρέπει να κάνουμε για τους νέους, τι πρέπει να κάνουμε για το ΕΣΥ.

 

Με λίγα λόγια, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας…

 

Τζώλης Ζώης (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....