| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Covid-19: Πετυχαίνουμε όταν λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους / Πέτρος Μακρής

 

Τρίτη, 00:01 - 10/11/2020

 

   Share

 

Παρακολούθησα μ’ ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις και απαντήσεις, προς τους δημοσιογράφους, από τον πρωθυπουργό και τον συμπαθέστατο και σεμνό αλτρουϊστή κ. Στέφανο Τσιόδρα, στην εμφάνισή τους για την εξαγγελία της αντιμετώπισης του δεύτερου απειλητικού κύματος για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

 

Οι απαντήσεις τους, ευτυχώς, δεν απέκρυψαν την κρατική ολιγωρία, στην περίεργη χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ακριβώς στην περίοδο, όπου η χώρα μας είχε κερδίσει τη βαθμολογία της πρωτιάς, στην υποδειγματική αντιμετώπιση της παγκόσμιας αυτής απειλής.

Όμως εκείνο που έλειψε από τις εξαγγελίες αυτές ήταν η επιβεβλημένη ωμή και μαστιγωτή γλώσσα για τις ολιγωρίες αυτές. Έτσι:

– Ο διαβόητος και ανόητος χαρακτηρισμός του τουρισμού μας ως βαρειάς βιομηχανίας της Ελλάδας, με τα καραβάνια ανεξέλεγκτων τουριστών, λειτούργησε για τη διασπορά του Covid-19 ως το πιο απαράδεκτο ελαφρυντικό για τους κυρίως υπαίτιους αλλά και ατιμώρητους φορείς του. Δεν στιγματίσθηκαν ούτε και απαγορεύτηκαν και οι αμέτρητες και ξέφρενες πανηγύρεις, το «πατείς με-πατώ σε», κυριολεκτικά «το σώσε» των ξεσπασμάτων για του πλήρους ασυλιών τμήματος των νεαρών ηλικιών που κατανάλωναν κρουνούς από οινοπνευματώδη και άλλα παραισθησιογόνα. Δηλαδή ουσίες εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος και κατά συνέπειαν ευνοϊκές για κάθε πανδημία.

– Η ίδια έλλειψη κοινωνικής ευθύνης παρατηρήθηκε και στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως, σε κάποιους ανυπόμονους «θεριακλήδες», που ξεσπούσαν σε κρασοκατανύξεις, καθισμένοι στα πεζοδρόμια, όταν ήταν κλειστά τα μπαρ και οι ταβέρνες λόγω των κυβερνητικών μέτρων, για την προστασία από τον ιό.

– Οι γνωστοί «χώροι λατρείας» των σύγχρονων «Διονυσίων» δηλαδή τα πέντε-έξι νησιά της βλακώδους «βαρειάς βιομηχανίας» του επιδειξιμανούς τουρισμού, με τα μπητς-μπαρ, αλλά και τις αμέτρητες ιδιωτικές παραθαλάσσιες επαύλεις με τα απαγορευμένα πάρτι, όλοι αυτοί οι τόποι «προσκυνήματος» των μαφιόζικων διασκεδάσεων πήραν άριστα για την κατά το πλείστον ατιμώρητη λειτουργία τους. Φυσικά και για την καλπάζουσα διάδοση της πανδημίας.

Ουρές στα rapid-tests

Οι καθ’ έξιν άεργοι μαντραχαλάδες με το πλούσιο χαρτζιλίκι, από τους εύπορους μπαμπάδες, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στα παραπάνω αντικοινωνικά και εγκληματικά έκτροπα για την υγεία και τη ζωή των υπολοίπων Ελλήνων.

Οι εν λόγω ασύδοτοι και ατιμώρητοι, σύγχρονοι και αδέσποτοι γλεντζέδες, που ενώπιόν τους ωχριούν οι κορύβαντες των αρχαίων «Διονυσίων», τώρα, μετά την ανάδειξη των ηλικιών 19-32 ετών ως του πλέον ευπρόσβλητου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού για την εξάπλωση του Covid-19, τώρα λοιπόν, όλα αυτά τα enfants gâtés τα «χαϊδεμένα» παιδιά των κοινωνικών ασυλιών, μαζί με τους πιο ηλικιωμένους κοινωνικούς αντιρρησίες σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στα rapid-tests  για τον Covid-19!

Και μια θλιβερή διαπίστωση για τις ευθύνες της μείζονος πολιτικού κόσμου.

Το να προσπαθεί η εκάστοτε κυβέρνηση ν’ αντιμετωπίζει κάπου-κάπου ή συχνότερα όλα αυτά τα έκτροπα, με αρκετές δόσεις ανοχής (φυσικά για λόγους ψηφοθηρικούς και μη διατάραξης των πελατειακών σχέσεων με τους εκτρεπόμενους), είναι οπωσδήποτε κατακριτέο.

Όμως, το να μη τολμά ούτε η αξιωματική, ούτε και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης να στιγματίζουν και ν’ αποδοκιμάζουν αυτά τα αντικοινωνικά και παρακμιακά φαινόμενα, αυτό ακριβώς το κρούσμα είναι άκρως απογοητευτικότερο…

Πέτρος Μακρής (in.gr)

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....