| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δείτε όλα τα άρθρα

Nα τους ξεράσει η κοινωνία / του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου

 

Τετάρτη, 00:01 - 04/11/2020

 

   Share

 

Πριν συλλάβει τους τραμπούκους η Αστυνομία, πριν τους αναλάβει κά¬ποιο δικαστήριο ελπίζοντας να μην τους αφήσει ελεύθερους, πριν δραστηρι¬οποιηθούν οι «αλληλέγγυοι», πριν υποστούν το βαρύτερο τίμημα, πρέπει να τους ξεράσει η κοινωνία.

 

 

Κάθε δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης τούτης της χώρας, πρέπει να προσυπογράφει, το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ», που ακολουθεί:

 

«…Μια φωτογραφία, χίλιες πληγές. Η φωτογραφία του πρύτανη με το στωικό βλέμμα και την ταμπέλα στον λαιμό μετράει περισσότερο από μια πληγή.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥ αποτελεί πρόκληση στη δημο¬κρατία και τον πολιτισμό μας.

 

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ, θα μου πείτε. Δυο, τρεις, πέντε χιλιάδες αλήτες σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κηρύξει πόλεμο στην κοινωνία. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

 

ΑΛΛΟΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Άλλοτε ως αναρχικοί. Άλλοτε ως Ρουβίκωνες. Άλλοτε ως μπαχαλάκηδες. Άλλοτε ως καταληψίες.

 

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Αλλά μετά από χρόνια βίας, εχθροπραξιών και προκλήσεων κανείς τους δεν βρίσκεται φυλακή. Ακόμη κι οι Ρουβίκωνες αθωώθηκαν πρόσφατα από ένα δικαστήριο του Πειραιά.


ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ δεν δημοσιοποιούνται - υποθέτω τα προσω¬πικά δεδομένα τους χαίρουν προστασίας!

 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΩΡΙΑ της Αστυνομίας; Της Δικαιοσύνης; Της Δημοκρατίας;

 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΩΡΙΑ όλων μας. Χωρίς κοινωνική ανοχή θα είχαν ήδη εξα¬φανιστεί στα έγκατα των φυλακών και του υπονόμου.

 

ΑΛΛΑ ΑΝΟΧΗ δυστυχώς υπάρχει.

 

ΑΚΟΜΗ και στην ομόθυμη καταδίκη της διαπόμπευσης του πρύτανη κα¬ταγράφηκαν θλιβερές εξαιρέσεις. Μια εφημερίδα μίλησε για «παρέμβαση ομάδας νεαρών» και επιτέθηκε (η εφημερίδα...) όχι στους τραμπούκους αλλά στον υπουργό που τους καταδίκασε («ΕφΣυν», 31/10)!

 

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ «εμπορική γραμμή» που χάιδεψε τη «17 Νοέμβρη», που δικαιολόγησε τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008, που κάλυψε τους δολοφόνους της Marfin, που υπολήπτεται κάθε ρεμπελιό και κάθε αλητεία.

ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ τους τραμπούκους η Αστυνομία, πριν τους αναλάβει κάποιο δικαστήριο ελπίζοντας να μην τους αφήσει ελεύθερους, πριν δραστηριοποιηθούν οι «αλληλέγγυοι», πριν υποστούν το βαρύτερο τίμημα, πρέπει να τους ξεράσει η κοινωνία.

 

ΔΕΝ ΞΕΡΩ από ποιες οικογένειες προέρχονται, ούτε από ποια σχολεία. Δεν ενδιαφέρει πώς ζουν και τι φρονούν. Αλλά να αποφασίσουμε ότι ανάμεσά μας δεν έχουν θέση.

 

ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα τους αντιμετωπίσει χωρίς ενστάσεις και ενδοιασμούς. Τότε μόνο η Δικαιοσύνη θα δικάσει χωρίς φόβο και επι-φυλάξεις. Τότε μόνο θα ακυρωθούν μηχανισμοί κάλυψης, συγκάλυψης, ελαφρυντικών και επιείκειας.

 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ να ταπεινώνουν άλλους, να ταπεινωθούν πρώτα οι ίδιοι.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ούτε παιχνίδι. Είναι σύγκρουση.

 

ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. Πώς θέλουμε να μας πάρει σοβαρά ο κάθε Ερντογάν όταν μερικές εκατοντάδες αλήτες τραμπουκίζουν ανενόχλητοι στο κέ¬ντρο της Αθήνας;

 

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ» λέει ο Χρυσοχόΐδης στη δήλωσή του. Ωραία, αλλά η ανατριχίλα δεν φτάνει. Πρέπει και κάποιος να μπουζουριάσει τους ανατριχιαστικούς.

 

ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑΣ, αποτροπιασμού και αποδοκιμασίας δουλειά δεν γίνεται.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ να ανατριχιάσουν πλέον οι «ομάδες νε¬αρών» που κάνουν τις «παρεμβάσεις». Όπως πρέπει να ανατριχιάσουν και οι λιγότερο νεαροί που τους αβαντάρουν στην αθλιότητα….».

 

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος – European Business Review

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   
   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....