Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 
 

00:01 - 29/01/19

Tο BREXIT & Μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα…..

 

Με το σενάριο του σκληρού BREXIT να είναι πάντα στο τραπέζι, όπως παραδέχονται όλοι έχει ξεκινήσει από χθες μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα. Όπως έγραψε το Bloomberg, η πρωθυπουργός Theresa May κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της διαδικασίας για το Brexit με μια σειρά ψηφοφοριών που θα γίνουν στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να την εξαναγκάσει να αναστείλει ολόκληρο το "πακέτο" για το διαζύγιο με την ΕΕ ή να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί... το αδύνατο.

 

 

Υπάρχουν δύο βασικές μάχες που θα δοθούν την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, όταν θα συζητήσει τα επόμενα βήματα στη για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση:

 

Η May αγωνίζεται για να σταματήσει ένα ριζοσπαστικό σχέδιο πυο προέρχεται από τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας τα οποία τάσσονται υπέρ της ΕΕ για να καθυστερήσει η ημερομηνία εξόδου, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει από το μπλοκ χωρίς συμφωνία. Αν αυτό περάσει, θα είναι η αρχή μιας μακράς κοινοβουλευτικής μάχης που θα θέσει το Brexit σε αναμονή.

 

Οι ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος της May ζητούν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αναζητήσει μια απίθανη αναδιατύπωση του πιο αμφισβητούμενου μέρους της συμφωνίας, επικεντρωμένης στα ιρλανδικά σύνορα. Υπάρχει μια πιθανότητα να συμφωνήσει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η ΕΕ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιο στήριξης των συνόρων της Ιρλανδίας.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου. Αφού οι συνάδελφοι απέρριψαν σε ψηφοφορία συντριπτικά τη συμφωνία η οποία είχε διαπραγματευτεί και παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η ανησυχία είναι ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία θα προκαλέσει μεγάλες διαταραχές, οικονομικές δυσκολίες και επιστροφή στη βία στη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα Aρθρα - Απόψεις

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....