| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 28/07/2022

 

 

Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, όχι μόνο αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος του διπλασιασμού των κερδών σε σχέση με το 2020 αλλά τα πραγματικά νούμερα θα είναι σαφώς υψηλότερα, ανέφερε ο επικεφαλής της Mytilineos Ε. Μυτιληναίος κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών.

 

 

Ο ίδιος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο listing της εταιρείας σε μεγαλύτερο χρηματιστήριο τόνισε στην προσεκτική του απάντηση ότι ως CEO και όχι ως μέτοχος, έχει μεγάλη ευθύνη έναντι των μετόχων και της κοινωνίας, επειδή το μέγεθος της εταιρείας απαιτεί υπευθυνότητα. Η ευθύνη μου είναι να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι μέτοχοι. Εάν αυτό σημαίνει ότι η είσοδος σε ξένο χρηματιστήριο θα είναι καλό, ας γίνει. Είμαστε έτοιμοι, εάν ζητηθεί να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

 

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της απόφασης για μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου, τόνισε ότι αυτή δεν αφορά το αέριο για ηλεκτροπαραγωγή. Για τη βιομηχανία πρόσθεσε ότι το 15% της μείωσης δεν είναι πρόβλημα αφού μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά καύσιμα. 

 

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας σε περίπτωση πλήρους διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου με δεδομένο ότι η χώρα διαθέτει εναλλακτικές πηγές τον TAP και τη Ρεβυθούσα. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι οι τιμές του φυσικού αερίου και όχι η διαθεσιμότητα, εκτίμησε.

 

Μάλιστα ο κ. Μυτιληναίος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την εξέλιξη των τιμών του φυσικού αερίου εκτιμώντας ότι δε θα υποχωρήσουν. Αυτές οι τιμές δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του πολέμου, είχαν αυξηθεί και πριν τον πόλεμο. "Για την Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η επάρκεια αερίου, αλλά οι τιμές", επανέλαβε ο κ. Μυτιληναίος. 

 

Για τις ΑΠΕ τόνισε ότι σε πρώτη φάση βρίσκονται σε κατασκευή και πρόκειται να ολοκληρωθούν 280MW, ενώ αναμένεται το 2024 να προστεθούν 500MW φωτοβολταϊκών και αιολικών. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει εμπιστοσύνη και αναμένεται να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες αγοραπωλησίας πράσινης ενέργειας (PPAs).

 

Τέλος για τη δραστηριότητα ΒΟΤ (build operate transfer) ανέφερε ότι πηγαίνει πολύ καλά και οι τιμές έχουν αυξηθεί, ενώ τους τελευταίους 6-7 μήνες συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum