| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 20/07/2022

 

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «ξαναχτίσει» τον κυβερνητικό συνασπισμό του, προσθέτοντας ότι το κύμα υποστήριξης των τελευταίων ημερών δεν μπορεί να αγνοηθεί.

 

 

Τα λόγια του Ντράγκι υποδηλώνουν ότι είναι πρόθυμος να παραμείνει στην εξουσία, αλλά μόνο εάν τα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας είναι πρόθυμα να παραμείνουν πιστά σε αυτόν και την πολιτική του ατζέντα. Παράλληλα, επέκρινε τα κόμματα που είπε ότι εργάζονταν για να υπονομεύσουν την ατζέντα της κυβέρνησης ενώ δηλώνουν πίστη στον συνασπισμό.

 

Μιλώντας στη Γερουσία την Τετάρτη, ο Ντράγκι σηματοδότησε μια χαλάρωση στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, απλειλώντας να φέρει την Ιταλία και την Ευρώπη σε αναταραχή.

 

«Ο μόνος τρόπος, αν θέλουμε να παραμείνουμε μαζί, είναι να ξαναχτίσουμε τη συνθήκη εμπιστοσύνης από το μηδέν, με θάρρος, αλτρουισμό, αξιοπιστία», είπε ο Ντράγκι στη Γερουσία, σηματοδοτώντας ότι είναι έτοιμος να παραμείνει πρωθυπουργός εάν η κυβέρνηση συνασπισμού του αναγεννηθεί.

 

Ο Ντράγκι είπε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης της περασμένης εβδομάδας, στην οποία δεν συμμετείχαν τα Πέντε Αστέρια, δεν μπορούσε να αγνοηθεί, καθώς έδειξε ότι η συνθήκη εμπιστοσύνης πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η κυβέρνησή του έσπασε, κάτι που θα άφηνε την πόρτα ανοιχτή σε άλλα κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Τόνισε επίσης ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δεν είναι εκλεγμένος, γι αυτό και χρειάζεται ευρεία υποστήριξη. 

 

Αναφερόμενος στην παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα, είπε: «Την περασμένη Τετάρτη παραιτήθηκα. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την κατάρρευση της πλειοψηφίας της εθνικής ενότητας που στηρίζει την κυβέρνηση από την αρχή της. Ο αρχηγός του κράτους την απέρριψε και ζήτησε να ενημερώσω τη Βουλή. Απόφαση που δέχθηκα. Σήμερα μου επιτρέπεται να εξηγήσω σε εσάς και στους Ιταλούς αυτή την απόφαση που ήταν τόσο οδυνηρή όσο οφέλιμη». 

 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου εμπιστεύτηκε τη θέση του πρωθυπουργού με στόχο την αντιμετώπιση τριών έκτακτων περιστατικών: πανδημίας, οικονομικής και κοινωνικής... όλα τα κύρια κόμματα, με μια εξαίρεση, αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά σε αυτή την έκκληση. Στην ομιλία που έκανα σε αυτή την Αίθουσα αναφέρθηκα στην εθνική ενότητα, η οποία τους τελευταίους μήνες ήταν η καλύτερη εγγύηση... Πιστεύω ότι ένας πρωθυπουργός που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ενώπιον των ψηφοφόρων πρέπει να έχει την ευρύτερη συναίνεση», συνέχισε. 

 

Η παραμονή στην εξουσία της κυβέρνησης Ντράγκι θα αποτελέσει μια ανακούφιση για τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ιταλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που φοβούνται ότι η Ιταλία θα βυθιστεί σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας σε μια ευαίσθητη στιγμή για την περιοχή.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum