| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 07/10/2021

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg την Τετάρτη, με μία σύντομη δήλωση, ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έσπευσε να βάλει ένα τέλος στις κατηγορίες για την ασφάλεια της δημοφιλέστερης κοινωνικής πλατφόρμας στον κόσμο, καθώς αρνείται κατηγορηματικά ότι στο βωμό του κέρδους δεν προφυλάσσει τους χρήστες από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

 

 

 «Είναι δύσκολο να βλέπω κάλυψη που αδικεί τη δουλειά μας και τα κίνητρά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζομένους της εταιρίας του ο κ. Ζούκερμπεργκ. Ο Ζούκερμπεργκ έγραψε ότι ενοχλήθηκε από τον αφήγημα ότι το Facebook δεν ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών. Δύο ακροάσεις στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα επικεντρώθηκαν στον αντίκτυπο του Facebook στους εφήβους και τα μικρά παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης της Χόγκεν.

 

Η Wall Street Journal δημοσίευσε τον περασμένο μήνα μία εσωτερική έρευνα του Facebook, μέσω της Χόγκεν, η οποία έδειξε ότι το Instagram είναι βλαβερό για τη ψυχική υγεία των εφήβων χρηστών.

 

Το Facebook δεν επωφελείται από το περιεχόμενο που κάνει τους ανθρώπους να θυμώνουν ή να έχουν κατάθλιψη ή λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για τα προϊόντα με στόχο τη μεγιστοποίηση των αλληλεπιδράσεων των χρηστών, συμπλήρωσε ο Ζούκερμπεργκ. Όταν άλλαξε τον αλγόριθμο του News Feed για να δείχνει περισσότερες αναρτήσεις από φίλους και οικογένεια πριν από μερικά χρόνια, πρόσθεσε ο CEO, η εταιρεία το έκανε γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι θα περνούσαν λιγότερο χρόνο στην υπηρεσία.

 

Τέλος, ο Ζούκερμπεργκ έκλεισε το σημείωμα ενθαρρύνοντας το εργατικό δυναμικό του Facebook και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη δουλειά του

 

Τι κατέθεσε η Χόγκεν στο Καπιτώλιο

 

Σε κατάθεσή της στο Καπιτώλιο, η Χόγκεν είπε ότι «είδαμε το πώς το Facebook τέθηκε εκτός διαδικτύου. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό, γνωρίζω όμως ότι για 5 ώρες, το Facebook δεν χρησιμοποιήθηκε για να οξύνει το διχασμό, να αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες, να κάνει νεαρά κορίτσια και γυναίκες να νιώθουν άσχημα για το κορμί τους».

 

Σύμφωνα με την ίδια «η ηγεσία του ομίλου γνωρίζει πώς να κάνει ασφαλέστερα το Facebook και το Instagram, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει ποτέ στην υιοθέτηση των απαραίτητων αλλαγών, διότι θέτει τα αστρονομικά της κέρδη πάνω από τους ανθρώπους». Επιπλέον, η Χόγκεν βάλλει κατά του Ζούκερμπεργκ κατηγορώντας τον για ένα «μοναρχικό» πρότυπο διοίκησης, το οποίο προβλέπει εν ολίγοις ότι «όλοι δίνουν αναφορά σε αυτόν, αλλά αυτός δεν δίνει αναφορά σε κανέναν».

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum