| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 12/10/2021

 

 

Οι δικαστικοί διακανονισμοί μπορεί να κοστίσουν ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Οι δικαστικές διαμάχες υπάρχουν από τη δημιουργία του ίδιου του νόμου.

 

 

Είτε εμπορικές, είτε προσωπικές, είτε επαγγελματικές, οι νομικές διαφορές είναι δαπανηρές και μπορούν να ζημιώσουν πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι δικαστικές διαδικασίες μπορούν να διαρκέσουν για πάντα, γι’ αυτό ιδιώτες και εταιρείες αποφασίζουν να συμβιβαστούν αντί να έχουν μακροχρόνιες δίκες και πρόσθετα έξοδα.

 

Από τα «θορυβώδη» διαζύγια διασημοτήτων έως τις εμπορικές δικαστικές διαφορές, οι ακριβές μηνύσεις τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης. Ακολουθεί μια ματιά στους οκτώ πιο ακριβούς δικαστικούς διακανονισμούς μέχρι σήμερα.

 

8. Μάικλ Τζόρνταν Vs. Χουανίτα Βανόι - 168 εκατ. δολάρια

 

Ο Μάικλ Τζόρνταν και η σύζυγός του Χουανίτα ήταν παντρεμένοι για 19 χρόνια πριν χωρίσουν το 2007. Το 2006, όταν ανακοίνωσαν τον επίσημο χωρισμό τους, η καθαρή περιουσία του Τζόρνταν ήταν περίπου 398 εκατομμύρια δολάρια τότε. Η Βανόι έλαβε 168 εκατομμύρια δολάρια και ο Τζόρνταν πλήρωσε νομικά έξοδα 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως σημείωσε η Marie Claire.

 

7. Τάιγκερ Γουντς Vs. Έλιν Νόρντγκρεν - 750 εκατ. δολάρια

 

Ο Τάιγκερ Γουντς τερμάτισε τον εξάχρονο γάμο του με την Έλιν Νόρντεγκρεν το 2010, μετά από ισχυρισμούς ότι είχε σχέσεις με περίπου 20 διαφορετικές γυναίκες. Ο δικαστής διέταξε τον Γουντς να πληρώσει το «βαρύ» ποσό των 750 εκατομμυρίων δολαρίων και έδωσε την πλήρη επιμέλεια των δύο μικρών παιδιών τους στον Νόρντεγκρεν.

 

6. Ρούπερτ Μέρντοχ Vs. Άννα Τόρβ - 1.7 δισ. δολάρια

 

Ο Αμερικανοαυστραλός επενδυτής και δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ ήταν παντρεμένος 31 χρόνια με τη δημοσιογράφο Άννα Τόρβ. Χώρισαν αφού ο Μέρντοχ πιάστηκε να την απατά, και η Τόρβ έλαβε το εντυπωσιακό ποσό των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον διακανονισμό, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

 

5. Άλεκ Γουαϊλντενστάιν Vs. Τζόσλιν Γουαϊλντενστάιν - 3.8 δισ. δολάρια

 

Ο Άλεκ Γουαϊλντενστάιν, Γάλλος-Αμερικανός έμπορος τέχνης και επιχειρηματίας χώρισε την επί 21 χρόνια σύζυγό του, Τζόσλιν, το 1999. Οι δαπανηρές διαδικασίες διαζυγίου οδήγησαν τον Γουαϊλντενστάιν να πληρώνει στη σύζυγό του 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς και 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μέχρι τα επόμενα δεκατρία χρόνια, ποσό συνολικά ανερχόταν σε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

4. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ Vs. Ελένα Ριμπολόβλεβα - 4.5 δισ. δολάρια

 

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Ρώσος δισεκατομμυριούχος, τερμάτισε τον 23χρονο γάμο του με την Έλενα Ριμπολόβλεβα όταν εκείνη υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Ο Ριμπολόβλεφ κατηγορήθηκε ότι ήταν άπιστος, όμως ισχυρίστηκε σε δήλωσή του ότι η σύζυγός του γνώριζε και δεχόταν τις σχέσεις του, αφού ήταν ευχαριστημένη με τον πολυτελή τρόπο ζωής τους. Όπως αναφέρθηκε από το Worthly, το δικαστήριο διέταξε να της καταβάλει το εντυπωσιακό ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού πάγωσε τα περιουσιακά του στοιχεία.

 

3. Apple Vs. Samsung - 40 δισ. δολάρια

 

Οι διαφωνίες εταιρειών σχετικά με αντιγραφές καινοτομιών και προϊόντων είναι γνωστές, όμως με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας, γίνονται περίπλοκες. Η Apple άσκησε για πρώτη φορά μήνυση κατά της Samsung το 2011, ενώ ακολούθησε μια σειρά νέων αγωγών. Μετά από ένα χρόνο δικαστικού αγώνα, η Apple έλαβε 40 δισεκατομμύρια δολάρια ως συμβιβασμό, ενώ μερικές από τις υποθέσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

 

2. Η πετρελαιοκηλίδα της BP στον Κόλπο του Μεξικού - 42 δισ. δολάρια

 

Οι διαρροές πετρελαίου κατέχουν το δικό τους μερίδιό σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις, όμως η μεγαλύτερη αγωγή κατατέθηκε το 2010 μετά την τυχαία διαρροή πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού. Σύμφωνα με το Connor Reporting, η αμερικανική κυβέρνηση είχε υπολογίσει ότι χύθηκαν 4,9 εκατομμύρια βαρέλια που έβλαψαν τους θαλάσσιους βιότοπους. Το 2013, η BP κρίθηκε ένοχη για διάφορες κατηγορίες, από ανθρωποκτονία από πρόθεση έως πλημμελήματα. Πλήρωσαν πρόστιμα 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι αστικές και ποινικές διαδικασίες κόστισαν συνολικά 42 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

1. Tobacco Master Settlement Agreement (MSA) - 206 δισ. δολάρια

 

Το Νοέμβριο του 1998 πραγματοποιήθηκε διακανονισμός μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών καπνού R.J Reynolds, Brown & Williamson, Philip Morris Inc. και Lorillard. Οι εταιρείες μείωσαν το μάρκετινγκ των προϊόντων τους και κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν πληρωμές για ιατρικά έξοδα που προέκυψαν λόγω ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Πλήρωσαν το ποσό των 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα πρώτα 25 χρόνια του διακανονισμού.

 

Πηγή: therichest.com, Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum