| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Κυριακή, 17/07/2022

 

 

Tης Taylor Locke

 

Οι ιδρυτές ενός χρεωκοπημένου αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κρυπτονομισμάτων δεν μπορούν να εντοπιστούν.

 

 

Σύμφωνα με τους εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει την Three Arrows Capital – ένα αμοιβαίο κεφάλαιο του οποίου η ξαφνική αφερεγγυότητα έχει σκορπίσει φόβο που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων – δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται οι Su Zhu και Kyle Davies.

 

«Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται σήμερα», είπε ο Adam Goldberg, ο δικηγόρος των εκκαθαριστών, κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης την Τρίτη.

 

Αφού ο Goldberg δήλωσε ότι ο Zhu και ο Davies δεν συνεργάστηκαν και ότι οι προσπάθειες να τους βρουν απέτυχαν, ο επικεφαλής δικαστής Martin Glenn του Πτωχευτικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης έδωσε στους εκκαθαριστές άδεια να κλητεύσουν τον Zhu και τον Davies.

 

Κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος πού βρίσκονται ο Zhu και ο Davies, αλλά οι «ερευνητές» στο Twitter προσπαθούν να βρουν τα ίχνη τους. Ο «FatManTerra», ένας χρήστης που συγκέντρωσε θαυμαστές μετά την κατάρρευση του stablecoin Terra, συμφωνεί με τη δημοφιλή υποψία ότι η τρέχουσα τοποθεσία τους είναι «πιθανότατα το Ντουμπάι, αλλά κανείς δεν είναι 100% σίγουρος, ακόμη και οι στενοί τους συνεργάτες».

 

Ο Zhu και ο Davies δεν ήταν πάντα τόσο μυστικοπαθείς. Μόλις τον Μάρτιο, η Three Arrows διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ιδιαίτερα στον Zhu άρεσε να εμφανίζεται και να εκφράζει τις απόψεις του.

 

Την Παρασκευή, οι δικηγόροι των πιστωτών της Three Arrows ισχυρίστηκαν ότι ο Zhu και ο Davies «δεν έχουν αρχίσει ακόμη να συνεργάζονται… με ουσιαστικό τρόπο», προσθέτοντας ότι οι δυο τους είχαν την κάμερα και τον ήχο τους απενεργοποιημένα σε μια αρχική βιντεοκλήση μέσω Zoom.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από το χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή, η Three Arrows φέρεται να σκεφτόταν να μετακομίσει στο Ντουμπάι. Πηγές είπαν στο Bloomberg ότι ο Zhu και ο Davies «ίδρυσαν υποκατάστημα σε ένα κτίριο γραφείων του Ντουμπάι, αν και η σήμανση έχει αφαιρεθεί από τότε και ένας εκπρόσωπος του συγκροτήματος λέει ότι δεν έχουν γραφείο εκεί». (Στα τέλη Ιουνίου, η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι δήλωσε ότι η Three Arrows δεν είχε εγγραφεί εκεί.)

 

Μόλις έγινε σαφές ότι η Three Arrows είχε πρόβλημα, ο Zhu άρχισε να προσπαθεί να πουλήσει την έπαυλή του στη Σιγκαπούρη. Ο FatManTerra ισχυρίζεται ότι ο Zhu ζητά τα κεφάλαια από οποιαδήποτε πιθανή πώληση «να μεταφερθούν σε τραπεζικό λογαριασμό στο Ντουμπάι και δεν έχει πρόθεση να πληρώσει τους πιστωτές με τα έσοδα από την πώληση». Το Fortune δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

 

ΠΗΓΗ: Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum