| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 01/10/2021

 

 

Όπως ανακοινώθηκε, ποσό που υπερβαίνει τα 15,7 εκατ. ευρώ «επιστρέφει»η «Σκλαβενίτης» στους εργαζόμενούς της, μέσα από την νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες για την περίοδο 2021-2023. Το παραπάνω ποσό αποτελεί το «πακέτο» των αυξήσεων στους μισθούς, αυξήσεις της τάξης του 3%, και των πρόσθετων παροχών που περιλαμβάνει η νέα σύμβαση, η οποία έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση του ελέγχου από την «Σκλαβενίτης» της πρώην «Μαρινόπουλος», κίνηση κάθε άλλο παρά εύκολη και ακίνδυνη. 

 

 

Η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021, περιλαμβάνει τα εξής:

 

Αύξηση μισθού 3% για εργαζόμενους με αποδοχές έως και 1.300 ευρώ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 εργαζόμενους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της «Σκλαβενίτης». Με βάση την παραπάνω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στην επιχείρηση διαμορφώνεται στα 825 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη και στα 886 ευρώ για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.

 

Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

 

Την επικείμενη ανανέωση του ομαδικού προγράμματος ασφάλισης ζωής και υγείας για όλους τους εργαζόμενους της «Σκλαβενίτης».

 

Άδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορονοϊού, μία παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.

 

Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της επιχείρησης. 

 

Σε ισχύ, εξάλλου, παραμένουν οι ακόλουθες παροχές:

 

Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

 

Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση. 

 

Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. 

 

Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους. 

 

Μηνιαίο επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 ως 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια). 

 

Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης. 

 

Προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο,  για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω επιδόματα ισχύουν αναλογικά και για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum