| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 07/10/2021

 

 

Στα κρυπτονομίσματα φαίνεται πως στρέφεται ο δισεκατομμυριούχος George Soros.

 

Ειδικότερα, η Dawn Fitzpatrick, CIO του Soros Fund Management, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μιλώντας στον Erik Shatzker του Bloomberg, είπε ότι αναδιαρθρώνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και αρχιζουμε να εστιάζουμε στα cryptos και στις εφαρμογές αποκεντρωμένης οικονομίας.

 

 

Σημείωσε πως το hedge fund του εισήλθε τελευταίο στην κρυπτογράφηση, ακολουθώντας τα Poin 72 και Third Point.

 

«Διαθέτουμε μερικά νομίσματα – όχι πολλά – αλλά τα ίδια τα νομίσματα είναι λιγότερο ενδιαφέροντα από τις περιπτώσεις χρήσης της αποκεντρωμένης οικονομίας», είπε, σημειώνοντας ότι «τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει συνηθισμένα».

 

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, η CIO ανέφερε πως δεν βάζουμε χρήματα εκεί αυτή τη στιγμή.

 

Επεξήγησε ότι οι επενδυτές αιφνιδιάστηκαν από αυτό που κάνει η κουμουνιστική κυβέρνηση και την έκταση της οικονομικής ζημίας που είναι διατεθειμένη να ανεχτεί η κυβέρνηση για το σχέδιό της.

 

Βέβαια, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Soros δεν θα έδινε χρήματα στην Κίνα είναι ότι τα χρήματα θα εξαφανίζονταν αμέσως.

 

New York Digital Investment

 

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Fitzpatrick μιλά για κρυπτονομίσματα.

 

Το Soros Fund Management ήταν μια από τις πολλές εταιρείες πίσω από τη χρηματοδότηση των 200 εκατομμυρίων δολαρίων του New York Digital Investment Group, γνωστό ως NYDIG.

 

Συμμετείχαν επίσης οι MassMutual, Morgan Stanley και Stone Ridge Holdings Group.

 

Εκείνη την εποχή, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NYDIG Robert Gutmann είπε ότι το NYDIG ήταν απόδειξη ότι η θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin ήταν σε άνοδο.

 

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς σκοπεύει η Soros Fund Management να κινηθεί στο Bitcoin, καθώς ένα επενδυτικό μερίδιο στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο δεν πρέπει απαραιτήτως να θεωρηθεί bullish, δεδομένου ότι ο Soros κέρδισε τη φήμη του για το σορτάρισμα της βρετανικής λίρας το 1992.

 

Ωστόσο, η Fitzpatrick μίλησε θετικά για το Bitcoin τους τελευταίους μήνες.

 

Τον Μάρτιο, είπε ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το BTC βρίσκονται σε «σημείο καμπής» που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μεγαλύτερη υιοθέτηση στο μέλλον.

 

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum