| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 13/10/2021

 

 

Περίπου 86.000 δικαιούχοι έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «ΓΕΦΥΡΑ Ι & ΙΙ» καθώς ήταν πληττόμενοι λόγω κορονοϊού  και έχουν λάβει στο σύνολο τους 352 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών ανοίγει περισσότερο την «ομπρέλα» προστασίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 1. 

 

 

Όπως γράφει το Money Review:

 

Ποιοι δικαιούνται την επέκταση του προγράμματος 

 

Τρίμηνη επέκταση προβλέπεται για υφιστάμενους δικαιούχους οι οποίοι ήδη λαμβάνουν επιδότηση για 9 μήνες και έτσι, πλέον, θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Το κράτος επιδοτεί μέρος της δόσης του δανείου (τόσο τους τόκους όσο και κεφάλαιο), ενώ ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει το υπόλοιπο της δόσης μετά και την κρατική επιδότηση.

 

Πώς αλλάζουν τα ποσοστά επιδότησης 

 

Για τους 3 αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων που έχουν «πράσινα» (ενήμερα δάνεια), ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης. Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης. 

 

Για τα κόκκινα δάνεια (καθυστέρηση άνω μεγαλύτερη των 90 ημερών) και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης για τους ήδη δικαιούχους 

 

Μετά τη λήξη της επιδότησης, ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληρώνει υποχρεωτικά ολόκληρη τη μηνιαία δόση του δανείου, για χρονικό διάστημα 6-18 μήνες, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει την κρατική επιδότηση.

 

Παράλληλα, όσον αφορά το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «ΓΕΦΥΡΑ 2», , μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου 2021 έχουν διορία  οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης, να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια να λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

 

Τέλος στις αλλαγές που πορωθεί η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών αυξάνει το ποσό της ληξοπροθεσμίας βάσει της οποίας ο δανειολήπτης «καίγεται»  και χάνει την επιδότηση του προγράμματος. Ο δανειολήπτης πλέον έχει την δυνατότητα να μην πληρώσει δύο δόσεις και να μην χάσει τη κρατική επιδότηση. Υπενθυμίζεται πως το ποσό αυτό, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1 ήταν στα 150 ευρώ.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum