| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 21/07/2022

 

 

Μήνυμα ότι οι διακοπές στην Ελλάδα δεν τελειώνουν το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στη συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα δρα Ερνστ Ράιχελ.

 

 

Ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε το κάλεσμα προς τους Γερμανούς πολίτες –ιδίως συνταξιούχους– που θα θελήσουν να περάσουν τον βαρύ γερμανικό χειμώνα στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με ήπιο μεσογειακό κλίμα, χαμηλότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με τον Βορρά, καθώς και με άρτιες υποδομές και υπηρεσίες που μπορούν να εξασφαλίσουν φιλοξενία υψηλής ποιότητας δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Οπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, έχουν ήδη εκκινήσει οι επαφές με μεγάλους tour operators της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για ειδικά ανταγωνιστικά πακέτα που θα δίνουν επιπλέον κίνητρα στους Γερμανούς πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τους χειμερινούς μήνες σε περιοχές της χώρας μας με θερμότερο κλίμα.

 

Όπως γράφει η Καθημερινή:

 

«Οι πρωταθλητές του καλοκαιριού “χτίζονται” από τον χειμώνα. Και αυτό κάναμε φέτος με στοχευμένη και σκληρή δουλειά. Αλλά και οι πρωταθλητές του χειμώνα “χτίζονται” το καλοκαίρι. Βασιζόμενοι, λοιπόν, στη στρατηγική μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου δώδεκα μήνες τον χρόνο –και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη, αλλά και τη συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στην Κω, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού– θα ήθελα να επαναλάβω ότι θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας –και τους χειμερινούς μήνες– ταξιδιώτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, φυσικά από τη βόρεια Ευρώπη και βέβαια και από τη Γερμανία».

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό πρέσβη ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι αρκετές περιοχές της χώρας μας –όπου ο χειμώνας διαρκεί πολύ λιγότερο από ό,τι στη βόρεια Ευρώπη και η μέση θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη, όπως η Κρήτη και η Νότια Πελοπόννησος– πληρούν τις προϋποθέσεις για ποιοτικό τουρισμό, με ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, πρωτογενή παραγωγή και οργανωμένες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ολους τους προηγούμενους μήνες εργαστήκαμε σκληρά και εντατικά σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού, προκειμένου αυτή τη στιγμή να μπορούμε να δούμε στην πράξη τη στρατηγική μας για τουρισμό και τους δώδεκα μήνες του χρόνου να αποδίδει καρπούς. Η κίνησή μας αυτή, σήμερα, συνδέεται με το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

 

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχελ επισήμανε την ισχυρή ζήτηση από τη γερμανική αγορά για τη χώρα μας, γεγονός που αποτυπώνεται –όπως ανέφερε– στα στοιχεία των κρατήσεων και των αφίξεων. «Οπως εγώ απολαμβάνω πάρα πολύ τη διαμονή μου στην Ελλάδα, πιστεύω το ίδιο θα κάνουν και οι συμπολίτες μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum