| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 08/10/2021

 

 

Αισιόδοξη (bullish) δηλώνει η ABN Amro απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, προβλέποντας ότι θα ακολουθήσει και άλλη αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας μέσα στον επόμενο χρόνο.

 

 

Η εκτίμηση της ABN Amro (την έκθεση παρουσιάζει το Money Review) έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται σε μία εποχή που ο επενδυτικός οίκος προβλέπει ότι το κόστος δανεισμού στην Ευρώπη θα παραμείνει σε αυξημένα επίπεδα. Η αύξηση στις αποδόσεις των γερμανικών bunds αποδίδεται από τους αναλυτές στις υψηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό και στο γεγονός ότι η αγορά επηρεάστηκε από την άνοδο των αποδόσεων στις ΗΠΑ. «Επιπλέον, η αγορά έχει αρχίσει και πάλι να προεξοφλεί έναν επιθετικό κύκλο αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ», τονίζουν οι αναλυτές της ABN Amro.  

 

abn-amro-erchetai-anavathmisi-tis-elladas-tayros-gia-ta-omologa0

 

Σε αυτό το περιβάλλον, η περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη βραχυπρόθεσμα (ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να αυξηθεί κοντά στο 4% στα τέλη του έτους), εκτιμάται ότι θα ωθήσει τις αποδόσεις των ομολόγων λίγο υψηλότερα.

 

Όμως, οι αναλυτές του οίκου θέλουν το ελληνικό χρέος –όπως και εκείνο της Ιταλίας- να παραμένει βιώσιμο, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας βελτιώσει την ικανότητα εξυπηρέτησής του. Άλλωστε, η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει τις αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα.

 

Η συνεχιζόμενη στήριξη από τις αγορές ομολόγων υπό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης APP αναμένεται να κρατήσει τα spreads της περιφέρειας σε χαμηλά επίπεδα, τονίζει ο οίκος.

 

Και προβλέπει ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα αναβαθμιστεί και πάλι μέσα στον επόμενο χρόνο, κάτι που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υποστηρικτικό για τα ελληνικά ομόλογα.

 

Επιπλέον, η ABN Amro εκτιμά ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει σημαντική επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη.

«Με τις αποδόσεις στον πυρήνα σε χαμηλά επίπεδα το 2022, η αναζήτηση αποδόσεων θα δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για τα ομόλογα της περιφέρειας», καταλήγει η ABN Amro και προβλέπει ότι το spread του ελληνικού 10ετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού θα συρρικνωθεί από τα σημερινά επίπεδα των 106 μονάδων βάσης στις 85 μ.β. το δ΄ τρίμηνο του 2021, στις 80 μ.β. το α΄ τρίμηνο του 2022, στις 75 μ.β. το β΄ τρίμηνο του 2022 και μετά θα παραμείνει γύρω στις 70 μ.β. για το υπόλοιπο του 2022 και για το 2023.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum