| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 05/08/2022

 

 

της Ruth Carson

 

Οι επενδυτές μπορεί να ποντάρουν υπερβολικά στην υπόθεση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα για να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs Group Inc.

 

 

«Κοιτάζοντας την ανατιμολόγηση των κυκλικών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ και την ΕΕ, πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να εφησύχασε πολύ σύντομα όσον αφορά την εξασθένιση των κινδύνων ύφεσης βασισμένη σε προσδοκίες για μια πιο υποστηρικτική στάση της νομισματικής πολιτικής», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής συμπεριλαμβανομένης της Cecilia Mariotti σε ένα σημείωμα με ημερομηνία 1η Αύγουστου.

 

Η άποψη της Goldman έρχεται μετά από ένα ράλι των πάντων, από μετοχές τεχνολογίας έως τα διεθνή νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων κάποια στιγμή.

 

Η στροφή σε μεγαλύτερη ευελιξία στην πολιτική ενίσχυσε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ευαίσθητα στον κίνδυνο με την υπόθεση ότι μπορεί να ωφεληθούν από την επιστροφή ενός καθεστώτος χαμηλότερων επιτοκίων.

 

Οι αισιόδοξοι επενδυτές επισημαίνουν την ασθενέστερη από την αναμενόμενη καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ και τη συρρίκνωση του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου ως λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική νωρίτερα. Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν επίσης υποχωρήσει και ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg έχει πέσει σε χαμηλό ενός μηνός.

 

Αλλά η άποψη της Goldman ταιριάζει με την άποψη της Bloomberg Economics και του διαχειριστή κεφαλαίων Nuveen. Εκτιμούν ότι οι αγορές μπορεί να είναι πιο παραπλανημένες τώρα από κάθε άλλη φορά φέτος, καθώς οι επενδυτές βασίζονται όλο και περισσότερο στην υπόθεση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2023. Τα στοιχεία που υποστηρίζουν την άποψή τους περιλαμβάνουν τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ο οποίος εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό όλων των εποχών τον Ιούλιο και βασικά μέτρα των τιμών που αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις στις ΗΠΑ.

 

«Πιστεύουμε ότι οι αγορές θα είναι ευάλωτες σε επιθετικές εκπλήξεις εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να είναι ανεξέλεγκτος και σε εκπλήξεις σχετικά με την ανάπτυξη – εάν η επιβράδυνση της δραστηριότητας οδηγήσει σε μια πιο παρατεταμένη / βαθύτερη ύφεση», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής. Συνεχίζουν να ευνοούν την πώληση έναντι της αγοράς θέσεων σε μια προσπάθεια προστασίας από την έκθεση σε μετοχές, σύμφωνα με το σημείωμα.

 

ΠΗΓΗ: fortune.com

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum