| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 08/05/2023

 

 

Τα Πατήσια με ποσοστό 72% είναι αυτήν τη στιγμή η πιο επιλέξιμη περιοχή της Αθήνας για το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Αυτό προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθήνας – Αττικής (ΣΜΑΣΣΑ), επιλέγοντας, όπως αναφέρει, ένα ικανό δείγμα κατοικιών, από  όλες τις περιοχές τις Αττικής, 70 -100 τ.μ., 1ου ορόφου και άνω, έτσι ακριβώς όπως ορίζει το πρόγραμμα  “Σπίτι μου”.

 

 

Ο Σύλλογος τονίζει ότι ήδη έχει επισημάνει το σοβαρό θέμα που προέκυψε με το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο έγκειται στο γεγονός ότι από τα 45.000 διαθέσιμα ακίνητα, μόνο το 32% πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

«Ως Σ.Μ.Α.Σ.Α.Α. ενημερώσαμε  ότι δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για όλους τους υποψήφιους αγοραστές και ότι πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι το πρόγραμμα στηρίχτηκε σε στοιχεία ιδιωτικής μεσιτικής εταιρείας και όχι σε δεδομένα από την επιστημονική ομάδα του Σ.Μ.Α.Σ.Α.Α», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων.

Επίσης, σημειώνει ότι «ο Σύλλογός μας, ενώ θα μπορούσε να καταστεί αρωγός σε ένα πολύ σπουδαίο εγχείρημα για τους συμπολίτες μας, να αποκτήσουν πρώτη κατοικία με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους, τελικά δεν μπόρεσε να συνεισφέρει λόγω αστοχιών από πλευράς της Πολιτείας, δηλώσαμε, όμως, πρόθυμοι να συνδράμουμε επιστημονικά την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον αστοχίες όπως του προγράμματος  “Σπίτι μου”.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «τρέχει» μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), στη διεύθυνση dypa.gov.gr, στην οποία νέοι 25-39 ετών μπορούν να πληροφορηθούν και να υποβάλουν αιτήσεις για φθηνά στεγαστικά δάνεια ή ακόμα και άτοκα για πολυτέκνους.

Το ποσό του δανείου φτάνει μέχρι τα 150.000 ευρώ και μπορεί να χρηματοδοτήσει αγορά ακινήτου αξίας έως 200.000 ευρώ.

Η διάρκεια μπορεί να φτάνει τα 30 χρόνια και το επιτόκιο θα επιδοτείται κατά 75%. Δεν απαιτείται εγγυητής για το δάνειο.

Το κατώτατο όριο εισοδήματος ορίζεται στα 10.000 ευρώ, ενώ ανώτερο τίθεται το όριο της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης που ισχύει, δηλαδή για εφέτος 16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για έγγαμους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο είναι 27.000 ευρώ, με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, πέραν του πρώτου.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum