| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

«Πάγο» βάζει η Κίνα σε πιθανή συμφωνία με ΗΠΑ

 

Παρασκευή, 01/11/2019

 

   Share

 

Η Κίνα παραμένει επιφυλακτική ως προς την κατάληξη της λεγόμενης «πρώτης φάσης» και εάν θα οδηγήσει πράγματι σε σύναψη περιορισμένου εύρους συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η απροθυμία του να άρει, έστω σταδιακά, όλους τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

 

 

Ενόψει της σύναψης περιορισμένου εύρους συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, Κίνα και ΗΠΑ προβαίνουν σε παραχωρήσεις. Η Ουάσιγκτον δεν προχώρησε στην επιβολή περαιτέρω δασμών, που ήταν προγραμματισμένοι για τις 15 Οκτωβρίου, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει και τους δασμούς στις 15 Δεκεμβρίου. H Kίνα, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της για αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων αξίας έως και 50 δισ. δολαρίων, ενδέχεται να καταργήσει τους επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές που είχε επιβάλει πέρυσι.

 

«Αυτό που μπορεί να κάνει η (κινεζική) κυβέρνηση είναι να καταργήσει τους επιπλέον δασμούς, και οι δύο πλευρές οφείλουν να τους καταργήσουν. Επειτα, να αφήσουν τις εταιρείες να αγοράσουν κατά βούληση και βάσει των κανόνων της αγοράς», όπως δήλωσε στο Reuters ο Τσάο Ντερόνγκ, πρόεδρος της κινεζικής εμπορικής ένωσης CFNA. Η κατάργηση των δασμών θα δημιουργούσε ένα υγιές και πρακτικό πλαίσιο  εμπορίου χωρίς να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να αγοράσουν συγκεκριμένες ποσότητες σε περιορισμένο χρονοδιάγραμμα. «Αφότου αρθούν οι δασμοί, το εμπόριο θα επιστρέψει σε φυσιολογικές συνθήκες. Οι ποσότητες που θα αγοράζουν μετά οι εταιρείες θα εξαρτώνται από την αγορά», σημείωσε ο Τσάο Ντερόνγκ, προσθέτοντας ότι η δέσμευση της Κίνας για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων αξίας 40 έως 50 δισ. δολαρίων θέτει πολύ ψηλά τον πήχυ και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί.

 

Μικρή μόνον αναστάτωση προκάλεσε στις δύο πλευρές η ακύρωση της συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC) στη Χιλή, όπου αναμενόταν να συναφθεί η περιορισμένη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε χθες στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «η νέα τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο πρόεδρος Σι και ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψουν»

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....