| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

«Τσουνάμι» απολύσεων στις αεροπορικές εταιρίες

 

Παρασκευή, 01/05/2020

 

   Share

 

Σεισμικές δονήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες προκαλεί ο κοροναϊός και στις εναέριες πτήσεις.

 

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ανακοίνωσε ότι απειλούνται 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως και 6,7 εκατομμύρια στην Ευρώπη.

 

 

Η British Airways εκτελεί μόνο ελάχιστες πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, σε σύγκριση με κατά μέσο όρο πάνω από 300 ημερησίως υπό κανονικές συνθήκες.

 

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι δραστηριότητές της κατρακύλησαν κατά 94%.

 

Η British Airways σκοπεύει να περικόψει έως και 12.000 θέσεις εργασίας ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχε μείωση εσόδων της τάξης του 13%.

 

Για την Air France εγκρίθηκε πακέτο στήρικης 7,6 δις και για την KLM από 2 έως 4 δισ.

 

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ δείχνουν ότι 26,5 εκατ. άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας από τα μέσα Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τη μεγαλύτερη στην αμερικανική Ιστορία περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας αφανίστηκαν.

 

Εκατομμύρια Αμερικανοί που έμειναν χωρίς δουλειά κατά την πανδημία του κοροναϊού δεν κατάφεραν να εγγραφούν για να λάβουν επίδομα ανεργίας.

 

Για κάθε 10 ανθρώπους που υπέβαλαν επιτυχώς αίτημα για επίδομα τρεις ή τέσσερις δεν κατάφεραν να εγγραφούν, ενώ ακόμα δύο δεν προσπάθησαν καν να κάνουν αίτηση.

 

Το Κογκρέσσο προβλέπει ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί κατά 40% σε ετήσια βάση, ενώ το τρίτο τρίμηνο η ανεργία θα κορυφωθεί, φθάνοντας το 16%.

 

Πριν υποστεί το χτύπημα της πανδημίας, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ κυμαινόταν σε χαμηλό πεντηκονταετίας, που έφθανε μόλις στο 3,5%.

 

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=38578192" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>

 

Πηγή: Mega Channel, Το Βήμα

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....