| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

«Nein» από Βερολίνο στην Ελλάδα και για τη νέα Διάσκεψη για τη Λιβύη

 

Δευτέρα, 10/02/2020

 

   Share

 

Παρά την πρόθεση και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στα επόμενα στάδια της Διαδικασίας του Βερολίνου τελικώς η επόμενη διάσκεψη για τη Λιβύη θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας.

 

 

Όπως αναφέρουνε Τα Νέα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών η νέα διάσκεψη για τη Λιβύη θα διεξαχθεί στο Μόναχο, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που είχαν μετάσχει στην προηγούμενη διάσκεψη στο Βερολίνου πριν από περίπου ένα μήνα.

 

Διαβεβαιώσεις…

 

Από εκείνη τη διάσκεψη η Ελλάδα ήταν αποκλεισμένη και μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει την ενόχληση της Αθήνας χωρίς να ληφθούν υπ'όψιιν.

 

Οι ανακοινώσεις του γερμανικού υπουργείου ΥΠΕΞ για τη νέα διάσκεψη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στο Μόναχο για το λιβυκό ζήτημα σημαίνουν ότι τελικώς δεν βρέθηκε φόρμουλα συμμετοχής της Ελλάδας όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση.

 

Μάλιστα μετά την προηγούμενη διάσκεψη στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωνε ότι η Ελλάδα αναζητά τρόπους προκειμένου να μετάσχει στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου.

 

Σύμφωνα με τον κο Μπρόιλ η διάσκεψη στο Μόναχο αποτελεί συνέχεια της πρώτης, με τη διαφορά ότι εξαπλώνεται σε πολλά επίπεδα εκτός του θέματος της ασφάλειας. Το γεγονός, προκαλεί προβληματισμό τόσο για τις δεσμεύσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κομισιόν, αλλά και της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμμαουέλ Μακρόν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκης, δεδομένου ότι φέρονταν να έχουν παράσχει στην ελληνική πλευρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

 

Παρών στο Μόναχο, απών από τη Διάσκεψη

 

Ο κ. Δένδιας θα βρεθεί μεν στο Μόναχο ωστόσο θα πάρει μέρος στο σκέλος των συζητήσεων που θα αφορούν την ασφάλεια και όχι σε ότι αφορά τις συνομιλίες των ΥΠΕΞ για το πολιτικό πρόβλημα της Λιβύης.

 

Προ ημερών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την εκπομπή της Όλγας Τρέμη ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι έχει προσκληθεί και θα είναι στο Μόναχο ωστόσο σημείωσε ότι είναι ένα φόρουμ αντίστοιχο του Νταβός και όχι μια συνέχεια του Βερολίνου.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως διάσκεψη στο Μόναχο θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο ΥΠΕΞ για τη Λιβύη και σε αυτήν ο κ. Δένδιας δεν έχει προσκληθεί να παρίσταται.

 

Απεναντίας παρούσα θα είναι η Τουρκία η οποία άλλωστε συμμετέχει κανονικά στη Διαδικασία του Βερολίνου.

 

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπρόιλ ρωτήθηκε για το πώς είναι δυνατό η Τουρκία να συμμετέχει σε ειρηνευτικές προσπάθειες ενώ εξακολουθεί να μεροληπτεί υπέρ της μιας πλευράς αλλά δήλωσε «άγνοια» και δικαιολόγησε τη συμμετοχή της Τουρκίας λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....