| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Άμεση συμφωνία με τη Moderna θέλει η Κομισιόν – Στα 25 δολάρια η τιμή της δόσης

 

Δευτέρα, 16/11/2020

 

   Share

 

Να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να κλείσει άμεσα συμφωνία με την Moderna για την προμήθεια εκατομμυρίων δόσεων του προωθούμενου εμβολίου, επιδιώκει η Κομισιόν, η οποία δίνει αγώνα δρόμου ώστε η Γηραιά Ήπειρος να θέσει τις βάσεις για το χτίσιμο της ανοσίας έναντι της Covid-19.

 

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή, στόχος των Βρυξελλών είναι η εξασφάλιση ενός deal σε τιμή λιγότερων των 25 δολαρίων ανά δόση.

 

Από τον Ιούλιο οι διαπραγματεύσεις

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Moderna ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες κατέδειξαν ότι το εμβόλιό της παρέχει ανοσία τουλάχιστον 94,5%, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer – ΒιοΝΤech (90%).

 

Παρότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τις Pfizer – BioNTech για την αγορά 200 + 100 εκατομμυρίων δόσεων, οι διαπραγματεύσεις με τη Moderna, οι οποίες «τρέχουν» από τον περασμένιο Ιούλιο, ακόμη δεν έχουν οδηγήσει σε «λευκό καπνό».

 

«Μια συμφωνία είναι πιθανό να επιτυχθεί τις επόμενες ημέρες» παραδέχεται η ίδια πηγή, η οποία διευκρινίζει ότι οι διμερείς επαφές αφορούν κυρίως τη νομική μορφή του συμβολαίου, καθώς δεν προκύπτουν διαφωνίες σε ζητήματα τιμής ή διαθεσιμότητας.

 

«Η τιμή που διαπραγματευόμαστε είναι κάτω των 25 δολαρίων ανά δόση» έσπευσε να προσθέσει. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία με τις Pfizer – BioNTech, η Κομισιόν δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους, αν και ανώνυμες πηγές κάνουν λόγο για deal, αξίας λιγότερων των 19,5 δολαρίων ανά δόση, χωρίς όμως να συνυπολογίζεται η χρηματοδότηση της Ε.Ε. και της Γερμανίας.

 

«Τα αποτελέσματα της Moderna είναι εναθαρρυντικά. Οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία συνεχίζονται. Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία ακόμη» δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. έχει ήδη υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες για τα υπό δοκιμή εμβόλια των AstraZeneca, Johnson & Johnson, CureVac και Sanofi .

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....