| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό από την αγορά αυτοκινήτων

 

Τετάρτη, 00:01 - 06/05/2020

 

   Share

 

Αν και σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε μια ανάπτυξη τύπου V τους επόμενους μήνες, μετά και το σταδιακό τέλος της κρίσης Covid-19. Δεν μπορεί να παραλείψει κανείς τα όσα έγραφε χθες το Bloomberg, κάνοντας λόγο για τις χειρότερες επιδόσεις από τον Φεβρουάριο του 1946 τις οποίες σημείωσε η βρετανική αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο, καθώς οι πωλήσεις νέων οχημάτων σημείωσαν κατακόρυφη πτώση κατά 97%, μετά το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση στις αντιπροσωπείες και σε άλλες επιχειρήσεις για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του μήνα, πουλήθηκαν μόλις 4.321 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων. Οι περισσότερες πωλήσεις είχαν να κάνουν ως επί το πλείστον με παραγγελίες στόλου, εργαζόμενους πρώτης γραμμής και δημόσιες υπηρεσίες. Η Ένωση αναμένει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 27% στο σύνολο του έτους, στα 1,68 εκατ. οχήματα, που είναι το χαμηλότερο νούμερο από τι 1992.

 

Η πτώση του Απριλίου είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και αντανακλά την τάση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Οι πωλήσεις στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 98%, στην Ισπανία 97% και στη Γαλλία κατά 89%.

 

Η οικονομική καταστροφή από τον κορωνοϊό αποδείχθηκε βαθιά και ευρεία, καθώς καθήλωσε τη μεταποιητική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη, καθώς με τον περιορισμό των καταναλωτών στα σπίτια τους εκμηδενίστηκε σχεδόν η ζήτηση.

 

Η μια χώρα μετά την άλλη αρχίζουν να χαλαρώνουν τα περιορριστικά μέτρα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανοίγουν πλέον σταδιακά εργοστάσια και αντιπροσωπείες.

 

«Με τους εκθεσιακούς χώρους κλειστούς στο Ηνωμένο Βασίλειο όλο τον Απρίλιο, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι επιδόσεις ήταν οι χειρότερες που μπορούμε να θυμηθούμε», αναφέρει ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT. «Μια ισχυρή νέα αγορά αυτοκινήτων υποστηρίζει μια υγιή οικονομία και καθώς η Βρετανία αρχίζει να σχεδιάζει την ανάκαμψη της οικονομίας, χρειαζόμαστε στην πρώτη γραμμή το λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων».

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έγραψε το Bloomberg, η Jaguar Land Rover, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ανοίξει σταδιακά τα εργοστάσιά της από τις 18 Μαΐου, καθώς και η PSA Group και η Honda Motor Co. τις επόμενες εβδομάδες.

 

Η SMMT έχει ζητήσει την παροχή κινήτρων από την κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, πράγμα που έχουν κάνει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ θα έχει τηλεδιάσκεψη με επιτελείς της Volkswagen, της BMW και της Mercedes-Benz, με θέμα την υποβολή προτάσεων για την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων.

 

Ο αναλυτής της Metzler, Juergen Pieper, αναμένει ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις θα μειωθούν κατά το 1/3 και δεν αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στη ζήτηση και την παραγωγή πριν το 2021.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....