Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

26/01/19

Ένα τρομακτικό πείραμα με τρίδυμα – «πειραματόζωα»: Τα χώρισαν στη γέννα, συναντήθηκαν τυχαία 20 χρόνια μετά

 

Ένα απίστευτο κοινωνικό πείραμα αποφάσισαν να κάνουν ειδικοί στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, χωρίζοντας τρίδυμα αδέλφια όταν εκείνα ήταν μωρά.

 

Ο Ρόμπερντ Σαρφραν, ο Έντι Γκάλλαντ και ο Νταβίντ Κέλμαν μεγάλωσαν σε διαφορετικές οικογένειες στην Αμερική με σκοπό να ερευνηθεί πως η φύση επηρεάζει την ανατροφή ενός ατόμου.

 

 

Χωρίς να γνωρίζουν πως όλη τους η ζωή παρακολουθείται από τον επικεφαλή ψυχίατρο Πίτερ Νόιμπάουερ ο οποίος είχε χωρίσει πολλά ακόμη αδέλφια για να κάνει πειράματα, τα τρία αδέλφια ανατράφηκαν από διαφορετικές οικογένειες και συναντήθηκαν όταν ήταν φοιτητές.

 

Η γνωριμία τους ήταν προμελετημένη, καθώς τα δύο από τα τρία αδέλφια γνωρίστηκαν στην Νέα Υόρκη όπου και ήταν και συγκάτοικοι.  

 

Είχαν  το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια μαλλιά, τις ίδιες εκφράσεις, με αποτέλεσμα οι δύο νεαροί να διαπιστώσουν πως ήταν αδέλφια και πως είχαν χωριστεί μετά την γέννησή τους.

 

Λίγο καιρό αφού τα δύο αδέρφια συναντήθηκαν, εμφανίζεται και ο τρίτος αδελφός, ο Ντέιβιντ, με αποτέλεσμα τα αδέλφια να διαπιστώσουν πως είναι τρίδυμα.  

 

Αν και το γεγονός πως χωρίστηκαν προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις και οργή, καθώς ουσιαστικά η ζωή τους ήταν μέρος ενός πειράματος, τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα τρία αδέλφια έχουν εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ τους.

 

Κάπνιζαν την ίδια μάρκα τσιγάρων, είχαν αδυναμία στο ιταλικό φαγητό και τις μεγαλύτερες γυναίκες, ενώ διαπιστώθηκε επίσης πως όταν χωρίστηκαν σε μικρή ηλικία παρουσίασαν συμπτώματα άγχους.

 

Μάλιστα, η μητέρα που υιοθέτησε τον Ντέιβιντ διηγείται πως ο γιος της ξυπνούσε και έλεγε «Έχω αδελφό», χωρίς όμως να ξέρει τίποτα για τα άλλα δύο αγόρια.

 

Οι επιστήμονες όσα τα τρίδυμα μεγάλωναν παρακολουθούσαν τα πάντα στην ανατροφή τους, από τα πρώτα τους λόγια μέχρι τις καθημερινές τους συνήθειες και ασχολίες, ενώ μία φορά κάθε χρόνο τα παιδιά μεταφέρονταν στο Μανχάταν για να περάσουν μία σειρά τεστ νοημοσύνης, συμπεριφοράς και προσωπικότητας.

 

Εν τέλει, ο Ντέιβιντ, ο Έντι και ο Ρόμπερντ γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο και δεν χωρίστηκαν από τότε, καθώς μετά το πανεπιστήμιο άνοιξαν  ένα εστιατόριο το οποίο ονόμασαν Triplets. Η κατάληξη του ενός όμως ήταν τραγική. Ο Έντι σε ηλικία 33 ετών, έχοντας υποφέρει από κατάθλιψη, έβαλε τέλος στη ζωή τους.

 

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, ο Ρόμπερντ και ο Ντέιβιντ πούλησαν το εστιατόριο και έπιασαν δουλειά ως δικηγόρος και σύμβουλος ασφάλισης αντίστοιχα.

 

Τα αδέλφια μάλιστα αναφέρουν πως η πραγματικοί τους γονείς ήταν ψυχικά ασθενείς, κάτι το οποίο δεν έμαθαν ποτέ από τους θετούς τους γονείς.

 

Ο επικεφαλής του πειράματος πάντως υποστήριζε μέχρι και τον θάνατό του πως έπραξε το σωστό. Ωστόσο τα αδέλφια αναφέρουν πως ήταν «θύματα» του όχι απλοί συμμετέχοντες..


Η ιστορία τους πάντως έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο Three Identical Strangers.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....