| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Έντονος προβληματισμός για την πορεία της γερμανικής οικονομίας & Χαμηλά 10ετίας

 

Παρασκευή, 07/02/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή επέστρεψε στην πτωτική της πορεία τον Δεκέμβριο, καθώς η οικονομία κλυδωνίζεται από τη μεγάλη της έκθεση στην παγκόσμια οικονομική κρίση, υπενθυμίζοντας ακόμη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης απέχει πολύ από το να ξεπεράσει την ύφεση στην παραγωγή της.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η μείωση της τάξης του 3,5% της μηνιαίας παραγωγής και 6,8% της ετήσιας έρχεται μια μέρα μετά από άλλα στοιχεία, τα οποία έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας, τουλάχιστον. Τα στοιχεία “ψαλιδίζουν” τις ελπίδες ότι η Γερμανία θα μπορέσει να ανακάμψει οποιαδήποτε στιγμή στο προσεχές διάστημα, αφού ήδη έχει πληγεί από τις εμπορικές εντάσεις, το Brexit και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που κατακλύζουν την αυτοκινητοβιομηχανία της.

 

Τα νέα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι εξαγωγές σχεδόν παρέμειναν στάσιμες τον Δεκέμβριο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στα $ 1,0972 στις 8:13 π.μ. ώρα Φρανκφούρτης.

 

Ενώ ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει χαλαρώσει, έχουν εμφανιστεί νέοι κίνδυνοι για τη Γερμανία και την υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επαναφέρει την απειλή των δασμών για τις ευρωπαϊκές εισαγωγές και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η επιδημία του κορονοϊού αποτελεί νέα απειλή για τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης.

 

Η Λαγκάρντ δήλωσε επίσης ότι η ΕΚΤ ως θεσμικό όργανο δεν είναι επαρκώς εφοδιασμένο με τα νομισματικά “πυρομαχικά” που χρειάζονται για την καταπολέμηση της επόμενης κάμψης, και οι κυβερνήσεις των κρατών- μελών πρέπει να παρέχουν δημοσιονομική στήριξη.

 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....