| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Έρευνα του Davos για το πόσο θα κρατήσει η κρίση…

 

Τρίτη, 19/05/2020

 

   Share

 

Μια παρατεταμένη, παγκόσμια ύφεση ως απότοκο της πανδημίας του κορωνοϊού προβλέπουν εξειδικευμένοι «διαχειριστές ρίσκου» από όλο τον κόσμο σε έρευνα που διενήργησε το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός σε συνεργασία με την Marsh & McLennan Companies Inc και το Zurich Insurance Group. Ειδικότερα, τα δύο τρίτα των 347 συμμετασχόντων στην έρευνα θεωρούν ότι η πιθανότερη οικονομική συνέπεια της υγειονομικής κρίσης θα είναι μια βαθιά και παρατεταμένη συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ. Οι ειδικοί φοβούνται, συγκεκριμένα, ότι η κρίση θα διαρκέσει επί 18 συναπτούς μήνες – επειδή όμως η έρευνα διενεργήθηκε από την 1η έως την 13η Απριλίου, μπορεί να παρηγορηθεί, ίσως, κανείς ότι έχουμε διανύσει ήδη τον πρώτο μήνα της νέας παγκόσμιας οικονομικής δοκιμασίας.

 

 

Ένας στους δύο ερωτηθέντες προβλέπει αύξηση των χρεοκοπιών και της εσωστρέφειας στο βιομηχανικό τομέα, δυσκολίες ανάκαμψης και επιστροφής στην κανονικότητα για πολλές επιχειρήσεις και εκτίναξη της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ηλικιών.

 

«Η κρίση έχει ανατρέψει την καθημερινότητα και έχει υποβαθμίσει το επίπεδο ζωής πολλών ανθρώπων. Οι επιπλοκές της κρίσης είναι βαθιές και εκτεταμένες και έχουν αποκαλύψει τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες του παρελθόντος», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Φόρουμ Σααντία Ζαχίντι.

 

Μια από τις επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι η απομάκρυνση της διεθνούς κοινότητας από τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει, εκτιμά η έκθεση. Αλλά επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι οι κυβερνήσεις μπορούν, αν έχουν τη βούληση, να δρομολογήσουν μια «πράσινη ανάκαμψη» από την κρίση, σεβόμενες δηλαδή τις δικές τους δεσμεύσεις και τις πάγιες ανάγκες των οικοσυστημάτων.

 

«Έχουμε τώρα μια μοναδική ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την κρίση αυτή για να κάνουμε πράγματα με διαφορετικό τρόπο συγκριτικά με το παρελθόν και για να ανοικοδομήσουμε καλύτερες οικονομίες, πιο βιώσιμες, στέρεες και περιεκτικές», εξήγησε ο Ζαχίντι.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....