| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Έσπασε το φράγμα των 10.000 δολαρίων το Bitcoin

 

Δευτέρα, 07:45 - 10/02/2020

 

   Share

 

Σε ιδιαίτερα ανοδική φάση βρίσκεται η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος. Το Bitcoin βρέθηκε την Κυριακή πάνω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την τιμολόγηση του Bitstamp.

 

 

Η τιμή έκανε άλμα 2,6% στα 10.179 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη περίπου 40% από την αρχή του χρόνου.

 

Ράλι λόγω… κορωνοϊού

 

Η κατάκτηση τιμής με πέντε ψηφία για το bitcoin έρχεται εν μέσω ενός ράλι μετοχών που οδήγησε τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 σε νέα υψηλά επίπεδα – καθώς οι φόβοι ότι ο κορωναϊός θα καθηλώσει την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν.

 

«Το ράλι είναι μέρος μιας ευρύτερης ελκυστικότητας που έχουν αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο, καθώς εξαπλώνεται η αισιοδοξία ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού θα περιοριστεί στο πρώτο τρίμηνο αλλά και η Κίνα θα «παίξει ομαλά» με τις ΗΠΑ στις εμπορικές συνομιλίες ενόψει της δεύτερης φάσης της συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου», είπε ο Εντ Μοϊα, ανώτερος αναλυτής στην Oanda.

 

Ασφαλές καταφύγιο

 

Τα κρυπτονομίσματα κινούνται ανοδικά από την αρχή του έτους, με ορισμένους αναλυτές και λάτρεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να ισχυρίζονται ότι λειτουργούν ως ασφαλή καταφύγια εν μέσω συνεχιζόμενων γεωπολιτικών ανησυχιών σε όλο τον κόσμο.

 

«Υπάρχει βεβαίως ένα αφήγημα στην επενδυτική κοινότητα ότι το bitcoin εδραιώνει τη θέση του ως αποθετήριο αξίας, καταφύγιο ασφάλειας, αντιστάθμισμα για τον πληθωρισμό», είπε ο Μάικλ Σονενστάιν, διευθύνων σύμβουλος της Grayscale Investments σε συνέντευξή του στα κεντρικά του Bloomberg στην Νέα Υόρκη. Εάν η ιστορία είναι οδηγός, το επικείμενο σπάσιμο των bitcoin στα δυο, το οποίο πρόκειται να συμβεί τον Μάιο, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την τιμή του, είπε.

 

Αναμένεται μεγαλύτερη άνοδος

 

Μερικοί λάτρεις του Bitcoin προβλέπουν περαιτέρω κέρδη.

 

Ο Ρομπ Σλάιμερ του Fundstrat Global Advisors βλέπει την τιμή να αυξάνεται περαιτέρω μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για κινηθεί μεταξύ $10.000 και $ 11.000.

 

Ο Μάικ ΜακΓκλόουν, αναλυτής του Bloomberg Intelligence, αναφέρει ότι οι προοπτικές του 2020 για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είναι ευνοϊκές. «Όπως και ο χρυσός, τα θεμελιώδη θεμελιώδη στοιχεία θα πρέπει να ενισχύσουν την τιμή του Bitcoin», έγραψε σε σημείωμα στις 5 Φεβρουαρίου.

 

Το Bitcoin έφτασε τα 20.000 δολάρια το Δεκέμβριο του 2017 και πέτυχε κέρδη 1.400% εκείνη τη χρονιά, καθώς το ευρύ κοινό είχε πρωτοανακαλύψει τα κρυπτονομίσματα. Υποχώρησε κατά 74% το επόμενο έτος, πριν ανακάμψει σχεδόν κατά 100% το 2019.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....