Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

05/11/18

Έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί στα logistics ο ΟΣΕ

 

Έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο που του αναλογεί στα logistics, τις συνδυασμένες μεταφορές και τον σιδηρόδρομο παρουσιάζεται ο ΟΣΕ, δια στόματος του προέδρου του Γ. Κακουλάκη, όπως δημοσιεύει σήμερα η Ναυτεμπορική.

 

 

Και τούτο, καθώς ο ΟΣΕ είναι πλέον αρμόδιος για την διαχείριση και αξιοποίηση του εμπορευματικού σιδηροδρομικού σταθμού και του σταθμού διαλογής στο Θριάσιο Πεδίο. 

 

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο σχέδιο νόμου για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, ο ΟΣΕ ορίστηκε αρμόδιος για την αποκλειστική διαχείριση, αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) καθώς και όλων των κτισμάτων που βρίσκονται επί του ακινήτου ιδιοκτησίας του στο Θριάσιο Πεδίο. 


Διευκρινίζεται ότι το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς ΕΣΣΣΔΙ, το οποίο θα αξιοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ είναι διαφορετικό από το Θριάσιο Ι το οποίο παραχωρήθηκε από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ- Goldair. 

 

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, σύμφωνα με τον κ.Κακουλάκη, έχουν παραληφθεί από την ΕΡΓΟΣΕ οι υποδομές στο Θριάσιο ΙΙ ενώ ήδη έχουν υλοποιηθεί οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Αυτό που απομένει είναι ο νομικός καθορισμός της μεθόδου προκήρυξης του διαγωνισμού, με στόχο να είναι έτοιμη η προκήρυξή του έως το τέλος του έτους και η ανάδειξη αναδόχου την άνοιξη του 2019.  

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....