Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

01/11/18

Όλο και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα

 

Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και μείωση των οδικών τον Σεπτέμβριο 2018 έναντι του Σεπτέμβριου 2017, καταγράφει η έρευνα του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ για τον παραπάνω μήνα.

 

 

Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων+10,2% (+12,8% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+13,1%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+9,5%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +19,2% και +10,8% αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά -12,5%. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται μείωση -3,1% από την αρχή του έτους.

 

Οι αυξημένες αφίξεις αποτυπώνονται και στην Έρευνα Συνόρων 1 της ΤτΕ, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση του Αυγούστου αυξημένη κατά +4,8% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017, και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά +1,4%. Οι αντίστοιχες μεταβολές από την αρχή του έτους είναι +11,6% και +11,1% αντίστοιχα.

Βάσει των στοιχείων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, οι διαθέσιμες θέσεις σε εισερχόμενες από το εξωτερικό πτήσεις, αναμένεται να αυξηθούν κατά +12,5% για το σύνολο της σεζόν.

 

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης εξακολουθεί να βελτιώνεται στις περισσότερες αγορές μας. Όμως παρουσιάζει μείωση σε 5 σημαντικές για την Ελλάδα αγορές (Φινλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία). Τον Σεπτέμβριο του 2018, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η βρετανική, ακολουθούμενη από τη γερμανική και την ιταλική. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η βουλγάρικη και στη πέμπτη η γαλλική αγορά.

 

Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού. Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς. Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Για την ελληνική αγορά, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο η Χώρα της Τήνου και τα Χανιά.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....