| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Όχι ΝΑΤΟ σε υποστήριξη στην Τουρκία - «Μονομερής» η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

 

Δευτέρα, 17/02/2020

 

   Share

 

Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να παράσχει στην Άγκυρα στρατιωτική υποστήριξη, αν η Τουρκία εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα στο πρακτορείο TASS διπλωματική πηγή χώρας του ΝΑΤΟ, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο δεκάδων οικισμών στην επαρχία του Χαλεπίου.

 

 

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξουν την επίκληση του Άρθρου 5 σχετικά με το θάνατο τούρκων στρατιωτών στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ιντλίμπ», επισήμανε η πηγή. Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι ο θάνατος των Τούρκων στρατευμάτων στην Ιντλίμπ ήταν «μια τραγωδία, αλλά είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μιας μονομερούς στρατιωτικής επιχείρησης σε ξένο έδαφος, η οποία είναι πέραν της αρμοδιότητας του άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε ότι το γεγονός ήταν σαφές και στην Τουρκία, γι' αυτό και η Άγκυρα δεν είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ επί του θέματος.

 

Ο διπλωμάτης τόνισε δε ότι «δεν συμμερίζονται όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ τους στόχους της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη και ότι το ζήτημα της παροχής στρατιωτικής στήριξης στην Τουρκία δεν είχε τεθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 12-13 Φεβρουαρίου».

 

Στο μεταξύ, ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακοίνωσε, σύμφωνα με το SANA, πως «ανακτήθηκε ο πλήρης έλεγχος δεκάδων χωριών και κωμοπόλεων στη δυτική και τη βορειοδυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου».

 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού, τα περάσματα Μιζνάρ και Μουχαϊρέζ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στην πόλη Σάρακεμπ, άνοιξαν ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο συριακός στρατός επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να συνεχίσει να απελευθερώνει τη χώρα από τρομοκράτες.

 

Το SANA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 30 οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου, εξαναγκάζοντας ομάδες μαχητών να αποσυρθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Μερικοί από τους οικισμούς αυτούς παρέμεναν υπό τον έλεγχο τω ανταρτών από το 2012.

 

AMΠΕ - skai.gr

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....