Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/09/18

Αγρια κόντρα του Ιταλού ΥΠΟΙΚ με τα 5 Αστέρια για τον προϋπολογισμό -Απείλησε με παραίτηση

 

Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο τεχνοκράτης Ιταλός υπουργός Οικονομικών λόγω των πιέσεων που δέχεται από το Κίνημα 5 Αστέρων να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό δαπάνη για την θέσπιση κατώτατου εγγυημένου μισθού για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

 

 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα La Stampa επικαλούμενη πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέροντας ότι ο Τζιοβάνι Τρία «έχει απηυδήσει να είναι στόχος ξεσπασμάτων» από τους Πεντάστερους.

 

«Αν είμαι εγώ το πρόβλημα, πείτε το μου και ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», φέρεται να είπε χθες ο Τρία στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε τονίζοντας ότι «είναι έτοιμος να αποχωρήσει αμέσως» από την κυβέρνηση, θέμα που φέρεται να έθεσε ο ίδιος.

 

Διαψεύδουν τα 5 Αστέρια τα περί κόντρας με τον Τρία

 

Τα 5 Αστέρια διέψευσαν ότι θα ζητήσουν την απομάκρυνση του Τρία αν δεν συμπεριλάβει κονδύλι τουλάχιστον 10 δισ ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019 για τη χρηματοδότηση του μέτρου, που αποτελούσε βασική προεκλογική τους δέσμευση.

 

«Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Τζιοβάνο Τρία. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να βρούμε τις αναγκαίες λύσεις», είπε ο επικεφαλής τους και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπήρξαν απειλές ή τελεσίγραφο», τόνισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

 

Αναταραχή στο χρηματιστήριο του Μιλάνου

 

Τα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο προκάλεσαν αναταραχή στο χρηματιστήριο του Μιλάνου με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων και να διευρυνθεί το spread.

 

Ενώ φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τους διαξιφισμούς ανάμεσα στους αταίριαστους κυβερνητικούς εταίρους, το M5s που εστιάζει στην ενίσχυση των αναξιοπαθούντων και την ξενοφοβική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, που επιδιώκει περικοπές στους φόρους καθώς απευθύνεται στα ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα του βορρά της Ιταλίας, μεταδίδει το Bloomberg.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....